Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (43-10)

21 oktober 2010

College 2010 - 2014 buiten; fotografie: Jack van bodegom

Openbare activiteiten van het college van burgemeester en wethouders van 25 tot en met 31 oktober 2010.

Wethouder Mourik spreekt over succes Hartelkruis Wethouder Christel Mourik spreekt dinsdag 26 oktober om 16.00 uur over de verbetering van het gereconstrueerde Hartelkruis, tijdens een bijeenkomst in het stadhuis.

Wethouder Mourik vertelt met name dat het van groot belang is om samen te werken bij het verminderen van files, zoals dit bij het Hartelkruis het geval is. Aan de verbering van het Hartelkruis werkten het Havenbedrijf Rotterdam, provincie Zuid-Holland, Rijkswaterstaat Zuid-Holland, gemeente Rotterdam, de hulpdiensten en gemeente Spijkenisse samen. Deze partijen zijn uitgenodigd voor de bijeenkomst.

Wethouder `t Hart start bouwfeest De Kopspijker Wethouder Gert-Jan `t Hart start donderdag 28 oktober om 16.00 uur een bouwfeest in de tijdelijke Kidscorner Koppig, in de Kopspijker aan de Nieuwstraat . Samen met Paul Tankink, directeur Corio Vastgoed Ontwikkeling, verwijdert hij een ballonnen-deken die over het nieuwe bouwdoek hangt. Het nieuwe bouwdoek komt bij de ingang van de Kopspijker te hangen.

Winkelcentrum De Kopspijker krijgt weer een modern en eigentijds karakter, welke naadloos aansluit bij het in aanbouw zijnde Stadsplein. De renovatie van het winkelcentrum duurt circa een jaar.

Wethouder Dijkman opent Pink Ribbon-dag
Wethouder Kees Dijkman opent zaterdag 30 oktober om 10.00 uur de Pink Ribbon-dag die georganiseerd is door Stichting Werkgroep Noord. Deze dag, die plaatsvindt in wijkcentrum Noord aan de Winston Churchilllaan 227, is gesponsord door veel bedrijven uit Spijkenisse en omstreken. De opbrengst (van de verkoop van hapjes, drankjes en handgemaakte spullen en het meedoen aan diverse workshops, een loterij en kinderactiviteiten) gaat geheel naar Pink Ribbon Nederland. De Pink Ribbon-dag duurt tot 16.00 uur.

Externe links


* Stichting Werkgroep Noord [Let op! De website www.wijkcentrum-noord.nl opent in een nieuw venster]