Gemeente Rheden

1000ste energiebox uitgereikt

Vorig jaar zijn de gemeente Rheden, woningcorporatie Vivare en Stichting Collusie gestart met de actie `Energieservice aan Huis'. De actie is een groot succes. Wethouder Harriet Tiemens van de gemeente Rheden en Vera Visser van Vivare overhandigen op 26 oktober de 1000ste energiebox.

Bij de actie 'Energieservice aan Huis' krijgen mensen een gratis energieadvies en een energiebox ter waarde van vijftig euro aangeboden.

Met een paar kleine ingrepen in de woning, zoals het aanbrengen van tochtstrips en radiatorfolie, en door energiebewust gedrag, kan het energieverbruik flink omlaag. Goed voor de portemonnee en het milieu.

Er zijn inmiddels 1000 huishoudens in de gemeente bezocht.

Per huishouden is ongeveer 220 kWh elektriciteit en 140 m3 gas aan besparing mogelijk, ofwel zo'n EUR140 per jaar. De 1000 huishoudens zorgen met de besparingen voor een CO2 reductie van 375.000 kg. Daarnaast wordt er per huishouden ook nog zo'n EUR15 op de waterrekening bespaard.

Er worden nog 200 huishoudens bezocht en dan is de actie afgelopen.

In het programma Rheden Duurzaam in 2010 heeft de gemeente zich ten doel gesteld 5% van de huishoudens actief te benaderen om energiezuinig gedrag te bevorderen.

Ook Vivare heeft als doel om de bewustwording op het energiegedrag onder haar klanten te vergroten.
Met het bezoeken van 1200 huishoudens zijn deze doelen bereikt.