RET

RET directeur gaat undercover

25 oktober 2010
Hoe werkt de RET in de praktijk? Wat komt er kijken bij het aanbieden van openbaar vervoer in een grootstedelijk gebied zoals de regio Rotterdam? Hoe âAardig Onderwegâ is de RET nu echt? Interessante vragen, zo ook voor de directie van de RET. Om echte antwoorden te krijgen ging Pedro Peters, algemeen directeur RET, een week lang undercover. Hij keek mee in verschillende hoeken van de organisatie. Benieuwd naar zijn bevindingen? Kijk dan op dinsdag 26 oktober om 20.30 uur naar de uitzending van Undercover Boss op Veronica!

Aardig Onderweg
In het programma Undercover Boss gaan directeuren vermomd de werkvloer op om te kijken hoe het er binnen de organisatie aan toe gaat. âDeelname aan dit programma was zowel voor de RET als voor mezelf een unieke kans. Enerzijds bieden we de kijkers een echt kijkje achter de schermen en laten we zien wat er zoal komt kijken om het openbaar vervoer in zoân grootstedelijk gebied als de regio Rotterdam schoon, heel en veilig te houden. Anderzijds biedt het voor mij als directeur de mogelijkheid om antwoord te krijgen op de vraag of onze slogan âAardig Onderwegâ in de praktijk ook werktâ, aldus Pedro Peters, algemeen directeur RET.

Herintreder
Binnen de RET werd de vermomde Peters een week lang gevolgd door cameraâs. Smoes voor de collegaâs was dat Veronica een herintreder volgde binnen de organisatie. âIk kreeg pas op de draaidag zelf te horen waar ik naar toe ging en moest echt aan de bak; van het schoonmaken tot trams, tot het werken als metrobeheerder. Het was spannend! Wat ga ik tegenkomen, gaat het lukken en komen we er goed op te staan? Het is een ontzettend leerzame ervaring voor mij geworden. Ik ben erg benieuwd naar het oordeel van de kijkers!â.