Politie Drenthe

Dinsdag 26 oktober 2010

Provincie Drenthe, 26-10-2010

Winkeldief aangehouden

MEPPEL Maandagmorgen is een 57-jarige vrouw uit Meppel aangehouden. De vrouw had ik een winkel aan Het Vledder levensmiddelen meegenomen zonder te betalen ter waarde van 13,09. Het winkelpersoneel zag dit en hield de vrouw aan. Zij kon even later worden overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor poging diefstal

ASSEN Maandagmiddag is een 35-jarige man uit de gemeente Westerveld aangehouden voor poging tot diefstal. De man was in een winkel aan de Triade toen hij zijn boodschappenmandje vulde met etenswaren. Ook had de man enkele scheermesjes gepakt en hield die bij zich. Toen de man zag dat het winkelpersoneel hem door had, liet hij de scheermesjes net voor de kassa vallen en betaalde de producten in zijn mandje. De man is hierop aangehouden door het winkelpersoneel. Hij kon kort daarna worden overgedragen aan de politie. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken bromfietser komt ten val

COEVORDEN Maandagavond kreeg de politie de melding van een ongeval op de Krimweg. Ter plaatse bleek dat een 45-jarige man uit Hardenberg met zijn bromfiets ten val was gekomen. De man rook erg naar alcohol waarop de agenten de man een blaastest lieten doen. Hij blies 840 ug/l (1,9 promille). De man is aangehouden. Hij zal later gehoord worden. De man is eerst ter controle overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis te Emmen.

Man aangehouden voor vernieling

EMMEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 42-jarige man uit Emmen aangehouden. De man had kort daarvoor enkele ramen ingegooid bij een pand aan de Laan van de Eekharst. Getuigen konden de politie naar de man brengen, welke iets verderop op een bankje zat. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw op straat beroofd van tas

MEPPEL Maandagmiddag is een 64-jarige vrouw uit Gorssel beroofd van haar tas. De vrouw stond bij haar auto aan de Woldstraat toen er plots twee mannen aan kwamen rennen en haar tas van de schouder rukte. Getuigen waren nog achter het tweetal aan gefietst, maar beide mannen stapten in een auto en reden weg. De politie onderzoekt de zaak.

Auto botst tegen bromfietser

RUINEN Maandagmiddag heeft er op de N375 een ongeval plaats gevonden. Een 17-jarige jongeman uit Hollandscheveld reed met zijn bromfiets over de Gijsselterweg, komende uit de richting van Fluitenberg, en wilde de N375 oversteken. De jongeman koos er voor om niet de fietstunnel te nemen, maar de N375 over te steken. Bij het oversteken zag hij de 40-jarige automobilist uit Rogat over het hoofd, welke op de N375 reed komende uit de richting van Pesse. De automobilist kon de bromfietser niet meer ontwijken. De jongeman is met beenletsel overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen.