Gemeente Brummen


Begrotingsdebat op papier van start gegaan

(Oorspronkelijke publicatie datum: 26-10-2010)

Voor welke activiteiten en doelstellingen stelt de gemeente Brummen in 2011 geld beschikbaar? En hoe wil de gemeenteraad de (financiële) gevolgen van de economische crisis voor het gemeentelijk huishoudboekje de kop bieden? Twee vragen die een belangrijke rol gaan spelen bij de behandeling van de gemeentebegroting voor het komende jaar. Hoewel de raadsvergadering over dit onderwerp op donderdagmiddag 4 november is, zijn de algemene politieke beschouwingen van start gegaan. Om op 4 november een levendig en goed inhoudelijk debat te hebben, kiest de Brummense raad er namelijk voor het eerste debat nu al schriftelijk te starten.

Vanaf vandaag vindt u op de speciale projectpagina op onze website de visies van de vier raadsfracties (IPV, VVD, PvdA en CDA) op de concept-programmabegroting 2011. Hier is namelijk een speciale projectpagina over de begroting 2011 te vinden. Op deze pagina treft u onder andere ook de conceptbegroting aan en andere belangrijke wetenswaardigheden rondom de behandeling van de begroting. Mensen die géén internet hebben kunnen een gratis exemplaar van de visies van de fracties afhalen bij het gemeentehuis in Brummen of de dependance in Eerbeek. Ook kunt u een exemplaar inzien bij de bibliotheek in beide kernen.

Extra begrotingskatern
Ook presenteren de vier raadsfracties deze week hun eerste reacties in een extra uitgave van GemeenteThuis: vier paginas die geheel gewijd zijn aan de programmabegroting 2011. De extra uitgave is te vinden in het huis-aan-huisblad Regiobode. Deze uitgave kun je hier alvast lezen! Ook kunt u een exemplaar afhalen bij onder andere het gemeentehuis in Brummen.

Vergaderplanning
In de aanloop naar de raadsvergadering van 4 november geeft ook het college van burgemeester en wethouders nog hun reactie op de ingebrachte visies van de vier fracties. Dit betekent dat bij aanvang van de vergadering op donderdag 4 november de eerste standpunten en visies al zijn uitgewisseld. Het echte raadsdebat kan dan direct starten. De vergadering begint om 16.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. De vergaderplanning ziet er als volgt uit:

16.00 uur: tweede termijn fracties
17.30 uur: tweede termijn college
18.30 uur: schorsing
20.00 uur: inhoudelijk debat en besluitvorming
21.30 uur: einde vergadering (streeftijd)