Gemeente Rotterdam

nieuwe editie nieuwsbrief herstructurering is uit

25 oktober 2010 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

De heer Raven uit de Kulk, ontving uit handen van portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening, Yvonne Bekker het eerste exemplaar. Nieuwe editie nieuwsbrief herstructurering is uit

Yvonne Bekker deelt eerste exemplaar uit aan bewoner de Kulk

De jaarlijkse nieuwsbrief van de deelgemeente Hoogvliet over de herstructurering is uit. De nieuwsbrief wordt verspreid over alle huishoudens en bevat actueel nieuws over ontwikkelingen in de herstructurering, met onder andere een interview met wethouder Karakus.

In de nieuwsbrief wordt per herstructureringsgebied ingegaan op de nieuwste ontwikkelingen in de gebieden Maasranden, Oudeland, Noordwest en het Stadshart. Het belangrijkste nieuws is dat ondanks de crisis en de stagnatie in de woningproductie, de herstructurering in Hoogvliet gewoon doorgaat. Alle verantwoordelijke partners: de corporaties Woonbron en Vestia, het OBR en de deelgemeente zetten de schouders eronder om de vaart erin te houden. In de nieuwsbrief ook aandacht voor de ontwikkeling van de groene gordel van Hoogvliet waar bewoners, volwassenen en kinderen die aan het Bonairepark wonen, hebben mogen meedenken met de plannen voor de herinrichting van het park. Dit heeft geleid tot leuke en bruikbare ideeën.

Dat veel bewoners erg betrokken zijn, blijkt uit het groot aantal bezoekers van de informatieavonden in de afgelopen jaren. Uit de vele vragen blijkt hoezeer de herstructurering leeft onder bewoners. Ook is er veel belangstelling voor de vorderingen van de bouwprojecten. Zo ook van de heer Raven. Deze bewoner van de Kulk houdt de voortgang van het project Buitenban aan het Rijkeeplein dat vlak voor zijn flat in aanbouw is, nauwgezet bij met fotoreportages. "Regelmatig ontvang ik van de Raven prachtige foto's waarop de vorderingen aan het Rijkeeplein goed te zien zijn. Het is mooi dat bewoners zo betrokken zijn bij de ontwikkeling van Hoogvliet."

Informatieavonden in oktober en november
De nieuwsbrief wordt elk jaar voorafgaand aan de informatieavonden die de deelgemeente elk jaar organiseert, verstuurd. Tijdens de avonden krijgen bewoners een tussenstand van de ontwikkelingen en nieuws over specifieke projecten. In oktober en november wordt er een nieuwe reeks avonden gehouden:

26 oktober Noordwest
28 oktober Maasranden
02 november Boomgaardshoek en Tussenwater
09 november Oudeland
11 november Stadshart

De informatieavonden vinden plaats in het Informatiecentrum, Sprong 10 om 20.00 uur, inloop 19.30 uur.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via
communicatie@hoogvliet.rotterdam.nl of via de antwoordkaart in de Informatiekrant die bewoners bij de uitnodiging ontvangen.