Gemeente Maasgouw


Centrumplan Heel krijgt vorm

Met de verkoop van de bouwgrond aan de locaties Rector Driessenstraat en Catualiumplein komt de uitvoering van het centrumplan Heel weer een stap dichterbij.

Het centrumplan Heel moet ertoe leiden dat de leefbaarheid in de kern wordt geoptimaliseerd. Dit wordt onder meer gerealiseerd door het creëren van woningbouw in het centrum. De Kerkstraat en het Catualiumplein worden bovendien voorzien van een nieuwe riolering en bestrating.

De stand van zaken
Onlangs hebben graafwerkzaamheden aan het Catualiumplein plaatsgehad voor archeologisch onderzoek. Er is bij dit onderzoek niets noemenswaardigs gevonden. Op de locatie Rector Driessenstraat wordt binnenkort nog een archeologisch- en bodemonderzoek gedaan.

De gronden aan de locatie Rector Driessenstraat worden verkocht aan Montforts Vastgoed uit Echt. Deze ontwikkelaar heeft een plan voor appartementen uitgewerkt, dat uitstekend past binnen het beeldkwaliteitsplan. Het plan omvat 9 koopappartementen. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de heer W. Montforts, telefoon (0475) 48 52 83, e-mail info@montfortsvastgoed.nl.

Aan de Wing Group uit Roermond worden de gronden aan de locatie Catualiumplein verkocht. Er worden 8 laagbouwwoningen gerealiseerd, waarvan de architectuur is aangepast aan de historische omgeving. Deze koopwoningen zijn bedoeld voor senioren en kunnen op maat gemaakt worden voor de individuele koper. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de heer H. Oelers, telefoon (0475) 32 79 22, e-mail oelers@winggroup.eu.

Planning
Voor zowel de locatie Rector Driessenstraat als Catualiumplein worden binnenkort bestemmingsplannen uitgewerkt. De start van de werkzaamheden staat gepland voor maart / april 2011.

De herstructurering van de infrastructuur van het Catualiumplein en de Kerkstraat wordt dit najaar vormgegeven. Voordat de plannen definitief gemaakt worden, vindt er overleg met omwonenden en belanghebbenden plaats. Ook zal hierover en over de woningbouwplannen een informatiebijeenkomst worden gehouden. Meer informatie volgt nog.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00