Gemeente Lelystad

Bataviahaven ontvangt Race of the Classics

Maandag 25 oktober 2010

Voor de vijfde keer vond afgelopen week de zeilwedstrijd `Race of the Classics for Young Professionals' plaats. Door het weer werd het oorspronkelijke wedstrijdprogramma aangepast, waardoor zaterdag 23 oktober twintig klassieke zeilschepen in de Bataviahaven van Lelystad aanmeerden.

Lelystads tarwebier

De etappe van Den Helder naar Lelystad werd gewonnen door het schip Tecla gevolgd door het schip Stortemelk en de Hr. Ms. Urania van de Koninklijke Marine. De teams van de eerste drie schepen kregen uit handen van wethouder Jop Fackeldey een fust Lelystads tarwebier.

Waardering voor inspanningen

De organisatie stelde de gastvrijheid in Lelystad zeer op prijs. Ook werden de inspanningen gewaardeerd die zijn gedaan door de gemeente, City Marketing Lelystad (CML) en de Bataviahaven om de ontvangst van de zeilschepen mogelijk te maken.

Groot feest voor deelnemers

De Race of the Classics for Young Professionals is een 200-mijls-race met als doel het bereiken van de Engelse kust. Door de weersomstandigheden bleek de Noordzee echter te ruig, waardoor noodgedwongen de route werd aangepast. Hierdoor werd duidelijk dat twintig deelnemende schepen en hun teams onverwacht de Bataviahaven in Lelystad zouden aandoen. De gemeente, City Marketing Lelystad en de Bataviahaven hebben vrijdag hun uiterste best gedaan om deze bijzondere ontvangst mogelijk te maken. 's Avonds is een groot feest georganiseerd voor de circa zeshonderd opvarenden, overwegend jongeren.

Door het aangepaste wedstrijdprogramma is de race zondag 24 oktober na vertrek uit Lelystad afgesloten in Amsterdam.
Ja