65-plussers hebben meer energie dan jongere mensen

26/10/2010 10:21

Bayer Consumer Care

65-plussers hebben meer energie dan jongere mensen

65-Plussers zijn energiek en piekeren minder. De Nationale EnergieBarometer, een jaarlijks onderzoek uitgevoerd door GfK namens activeerjeenergie.nl en Supradyn multivitamine, bestudeert hoe energiek Nederland is. Hoe ouder de deelnemer, des te energieker die zich voelt. Ouderen beleven veel plezier en eten het gezondst. Wijsheid komt met de jaren, uit de energiebarometer blijkt dat ook energie met de jaren komt.

65-plussers ervaren weinig stress

De 65-plusser scoort maar liefst een 7,19 op de EnergieBarometer, terwijl de gemiddelde Nederlander een 6,88 haalt. Op een schaal van 1 tot en met 10 geeft maarliefst 47% van de 65-plussers zichzelf een 8 of hoger. Ze voelen zich het minst vaak moe en 32% zegt helemaal geen stress te hebben. Er zijn 5 belangrijke factoren die invloed hebben op hoe energiek je je voelt. De factor Plezier? is de belangrijkste, gevolgd door Fysieke en Mentale Gesteldheid, Sport en Leefstijl. de factor Leefstijl is de minst belangrijke. De 65-plussers gaan in iedere factor aan kop, behalve Sport. Daar wint de categorie 50-64 jaar. Doordat de factor Sport op de vierde plaats staat, is deze score niet bepalend genoeg voor het eindcijfer. De 65-plussers steken er dan ook met kop en schouders bovenuit.

Energie krijg je van leuke dingen doen

65-Plussers krijgen vooral veel energie van leuke dingen doen. Velen geven daarnaast aan lekker in hun vel te zitten. Meer dan gemiddeld noemen de 65-plussers ook gezond eten en het gebruik van multivitamines. Muziek luisteren is minder belangrijk onder de 65-plussers dan onder de andere leeftijdscategorieën. Ook een romantische nacht wordt weinig genoemd als bron voor energie. Bij de vraag "Wat kost u energie?" staat fysieke inspanning op nummer 1, snel gevolgd door het huishouden.

Complimenten geven energie

Naar mate men ouder wordt, krijgen we steeds minder complimenten. Van de leeftijdscategorie jongeren t/m 29 jaar krijgt 66% regelmatig een compliment en maar 55% van de 65-plussers. Na de groep jongeren t/m 29 jaar zijn 65-plussers echter het meest tevreden met hun uiterlijk. Van de leeftijdscategorie 18-29 jaar is 59% tevreden over zijn lichaam, in de categorie 40-49 jaar zien we een dip (maar 45%), terwijl 56% van de 65-plussers tevreden is over zijn lichaam. Uit het onderzoek blijkt tevens dat het krijgen van complimenten en een goed gevoel over je uiterlijk verband houden met een hoger energieniveau.

Hoe je het ook went of keert, 65-plussers voelen zich energieker dan jongere mensen. Ze leven gezond, hebben plezier in het leven en maken zich niet te druk.





http://activeerjeenergie.nl/