RTL Group

Winnaar 'So You Think You Can Dance' krijgt rol in 'Body Language'

De winnaar van So You Think You Can Dance krijgt een rol in de nieuwe dansfilm Body Language. Dat onthulde presentator Dennis Weening gisteren (zondag 24 oktober) tijdens de liveshow van het populaire RTL 5-dansprogramma, dat met 1 miljoen kijkers een nieuw kijkcijferrecord behaalde. Wie de meest favoriete danser van de Lage Landen wordt, zal blijken tijdens de grote live finale op zondag 28 november. De winnaar krijgt verder een dansopleiding naar keuze en 25.000 euro.

Body Language is een co-productie van Launch Works, Nijenhuis & Co, Flinck Film en RTL Entertainment. Onlangs maakte RTL Nederland al bekend actiever te willen bijdragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse film, waarvan deze samenwerking opnieuw een bewijs is. De regisseur van de film is Jeffrey Elmont, een getalenteerde regisseur afkomstig uit Nederland en al geruime tijd werkzaam in de Verenigde Staten. Hij heeft een grote naam als regisseur in de wereld van videoclips en commercials. Body Language is zijn eerste feature film.

Na verschillende succesvolle Amerikaanse dansfilms in Nederland en de grote populariteit van SYTYCD, is het tijd voor de eerste grote dansfilm van de Lage Landen: Body Language. Op donderdag 18 november vindt er een groots opgezette auditie dag plaats in Amsterdam, waar de beste dansers van Nederland geauditeerd worden op dans- en acteerprestaties.

Synopsis
Net als de vijf beste Nederlandse danscrews naar een wedstrijd in New York vertrekken, wordt hun subsidie ingetrokken. De reis lijkt definitief niet door te gaan. Vijf diehards, allen uit totaal verschillende danscrews, besluiten als enige toch te gaan. Pas in New York beseffen ze wat ze hebben gedaan. Ze zitten zonder geld, zonder plan en zonder eigen crew. Ze zijn natuurlijk gekomen om te dansen, dus er zit maar één ding op

Distributeur A-Film brengt de film in het najaar van 2011 in de Nederlandse bioscoop.

Websites: soyouthinkyoucandance.nl, bodylanguagedefilm.nl of Facebook/Hyves

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt, 035 - 6718598 of Karin.bouwknegt@rtl.nl.