Provincie Utrecht

Asfaltcentrale krijgt vergunning om te vernieuwen

Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht hebben op grond van de Wet milieubeheer een vergunning aan KWS Infra B.V. verleend. KWS Infra B.V. vroeg deze aan voor Asfaltcentrale Utrecht ( ACU). Met deze vergunning kan de ACU ondermeer de asfaltmenginstallatie vernieuwen.

Door modernere technieken toe te passen kan de nieuwe installatie meer produceren en tegelijkertijd binnen de wettelijke normen blijven. Daarbij neemt de ACU een aantal maatregelen om ervoor te zorgen dat de geurhinder in de directe omgeving niet toeneemt. Als uitvoerder van de Wet Milieubeheer is de provincie verplicht een milieuvergunning te verlenen als de aanvraag voldoet aan de wettelijke eisen. De aanvraag voldeed en daarom is de vergunning nu verleend.

Zienswijzen
Tijdens het traject van vergunningverlening kreeg een ieder de mogelijkheid om zowel schriftelijk als mondeling zienswijzen naar voren te brengen. De vergunning is naar aanleiding van die zienswijzen op bepaalde punten gewijzigd. Zo zijn er wijzigingen in de tekst aangebracht, die de motivering van de vergunningverlening verduidelijken. Daarnaast is er een aantal voorschriften gewijzigd en toegevoegd. Extra registratieverplichtingen zijn opgenomen, zoals het bijhouden van een logboek over de asfaltproductie en het uitbreiden van metingen van soorten emissies uit de schoorsteen. Daarnaast is de maximale productie van gerecycled asfalt verduidelijkt.

Beroep
In de periode van vrijdag 22 oktober 2010 tot en met donderdag 2 december 2010 kunnen belanghebbenden, die eerder zienswijzen naar voren hebben gebracht, beroep instellen tegen de verleende vergunning. De vergunning treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende de beroepstermijn beroep is ingesteld en om een voorlopige voorziening is verzocht. In dat geval treedt de beschikking niet in werking, voordat op het verzoek om een voorlopige voorziening is beslist.

Bewonersavond
Op 18 november 2010 organiseert de provincie Utrecht samen met de gemeente Utrecht en andere betrokkenen een bewonersavond. Het doel hiervan is om omwonenden en geĂŻnteresseerden over ontwikkelingen rondom de asfaltcentrale te informeren en vragen te beantwoorden. Dit kunnen bijvoorbeeld vragen zijn over de ruimtelijke ordening in de omgeving van de asfaltcentrale, over gezondheid of over handhaving van de vergunning. Meer informatie volgt op korte termijn en wordt via verschillende kanalen (in elk geval op deze website) gemeld.

Stukken inzien en beroep instellen?
Lees de bekendmaking van de vergunning.

Meer informatie?
Afdeling Vergunningverlening, Team Milieubeheer van de provincie Utrecht, telefoonnummer (030) 258 24 37, b.g.g. bij de proceduremedewerker van de Afdeling Vergunningverlening, Team Milieubeheer, telefoonnummer (030) 258 38 49.

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11