Project Gemeente Westland


KvK-Coachpool Westland van start

Publicatiedatum: 26-10-2010

Op maandag 25 oktober jl. hebben Theo Duijvestijn, wethouder economische zaken gemeente Westland, en Mark van Oosten, directeur Kamer van Koophandel Den Haag, kantoor Naaldwijk, het startsein gegeven voor de KvK-Coachpool Westland. Hiermee is voor Westlandse ondernemers de mogelijkheid ontstaan hun ondernemersvragen voor een geringe eigen bijdrage te bespreken met een ervaren coach. Per coachingstraject wordt voor EUR 1.000,00 aan uren ingezet. De coachingstrajecten worden gefinancierd vanuit de Westland Agenda.

De coachpool is bedoeld voor ondernemers met een bedrijf in Westland (maximaal 30 werknemers) die een concrete vraag hebben. Op basis van een intakegesprek met een bedrijfsadviseur van de Kamer van Koophandel wordt bepaald wat nodig is voor de professionalisering van de bedrijfsvoering en wordt gekeken of een coachingstraject een passende oplossing is. De ondernemer betaalt EUR 50,00 voor dit intakegesprek. De eigen bijdrage aan het coachingstraject bedraagt EUR 150,00.

Verschillende specialisaties
De KvK-Coachpool Westland bestaat uit zes coaches met verschillende aandachtsgebieden. Zij hebben allemaal ervaring met het ondernemerschap. Hun specialisaties zijn marketing, communicatie, financiering, bedrijfsvoering en/of innovatie. Daarnaast heeft elk van hen kennis van een of meer specifieke branches, zoals het glastuinbouwcluster.

20 trajecten in 2010
In 2010 is geld beschikbaar voor 20 coachingstrajecten. Na een evaluatie wordt bepaald hoeveel trajecten in 2011 en 2012 beschikbaar worden gesteld. Ondernemers die voor een coachingstraject in aanmerking willen komen, kunnen contact opnemen met de Kamer van Koophandel, tel. 088-5888000 of e-mail: denhaag@kvk.nl.

Westland Agenda
De KvK-Coachpool wordt mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Westland, via de Westland Agenda. Gemeente en bedrijfsleven hebben deze agenda vorig jaar opgesteld. Zij bevat projecten die de sociaal-economische situatie in Westland een impuls moeten geven. Eén van de doelstellingen van de Westland Agenda is het versterken van het ondernemerschap. De KvK-Coachpool draagt hier aan bij.

Meer informatie: www.kvkcoachpool.nl/westland