Gemeente Boxmeer


Fairtrade Restaurant Week

In het kader van de landelijke Fairtrade Week organiseren `Puur! uit eten' en Stichting Max Havelaar van 25 tot en met 31 oktober de landelijke Fairtrade restaurant week. Het doel is om de aandacht voor èn het gebruik van duurzame en Fairtrade producten te stimuleren.

Fairtrade_restaurantweek

Restaurants worden uitgenodigd om tijdens deze Fairtrade restaurant week (h)eerlijke menu's te maken en consumenten worden gestimuleerd om deze week fair uit eten te gaan. De gemeente ondersteunt de Fairtrade gedachte en deze Fairtrade restaurantweek graag en wethouder W. Hendriks-van Haren heeft daarom alle restaurants aangeschreven om aandacht voor deze speciale week te vragen.

In de gemeente Boxmeer doen drie restaurants mee aan de Fairtrade restaurantweek. Zij hebben alle drie van 25 t/m 31 oktober een speciaal Fairtrade menu op de kaart staan.

`Grand Café De Vers' in Overloon
Grand Café De Vers schenkt altijd al Fairtrade koffie en thee en doet dit jaar voor de derde keer mee aan deze bijzondere week. Wat het menu wordt....? Dat is nog een verrassing!

`De Heeren van Overloon' in Overloon
Restaurant De Heeren van Overloon doet dit jaar voor het eerst mee aan de Fairtrade restaurant week. In oktober geeft het restaurant een kookdemonstratie van een dessert met Fairtrade thee in het televisieprogramma "Wijn PLUS koken" op de BLOS. Dit dessert maakt in de Fairtrade restaurantweek deel uit van het Fairtrade menu van De Heeren van Overloon.

`De Vier Linden' in Vierlingsbeek
Voor restaurant De Vier Linden was de brief van wethouder Hendriks de aanleiding om zich aan te melden voor de Fairtrade restaurantweek en ook zij maken een speciaal aangepast menu. En uiteraard kan de Fairtrade maaltijd afgesloten worden met Fairtrade koffie.

Ook thuis kunt u (h)eerlijk eten want deze restaurantweek geven onder andere Albert-Heijn, Emté, Jan Linders, Plus, en Super de Boer korting op Fairtrade producten. Op www.fairtraderestaurantweek.nl vindt u niet alleen informatie over de Fairtrade restaurantweek, maar ook nieuws en recepten.