Hoefnet

Nieuws

Van den Heuvel helpt menners uit de brand

25-10-2010

Chr. Van den Heuvel rijtuigen uit Valkenswaard helpt de vierspanrijders uit de brand die deelnemen aan de eerste Wereldbekerwedstrijd vierspannen in Hannover komend weekend. De container met de rijtuigen en overige spullen uit Kentucky komt pas half november aan in Nederland waardoor IJsbrand Chardon en Koos de Ronde niet over hun eigen marathonrijtuigen kunnen beschikken.

Koos de Ronde heeft van Van den Heuvel zijn oude marathonrijtuig ter beschikking gekregen waarmee hij het indoor seizoen 2008/2009 startte. De Ronde rijdt dus met een vertrouwd rijtuig wat veel voordeel oplevert gezien de hoge snelheden tijdens de indoor wedstrijden. IJsbrand Chardon rijdt in Hannover met een nieuwe marathonkoets: "Ondanks het feit dat ik deze koets al twee jaar heb staan, heb ik er nog geen echte wedstrijd mee gereden. Ik rijd natuurlijk liever met mijn oude rijtuig omdat ik dan precies weet wat ik er aan heb. Zodra de container met de spullen uit Kentucky is gearriveerd, gaat het rijtuig direct naar Van den Heuvel voor controle en reparatie na de sabotage. Ik hoop er in Stuttgart weer mee te kunnen rijden."

De kersverse Wereldkampioen Boyd Exell uit Australië leent het Van den Heuvel marathonrijtuig van de Britse vierspanrijder Robert Wilkinson, dat hetzelfde model heeft als zijn eigen koets.

Het rijtuig van Tomas Eriksson werd per vliegtuig vanuit Kentucky vervoerd zodat de Zweed over zijn eigen rijtuig kan beschikken. Het deelnemersveld in Hannover op 30 en 31 oktober bestaat naast bovengenoemde menners uit de Hongaren Zoltan Lázar en József Dobrovitz en wild card rijder Christoph Sandmann.