Politie Groningen

Dinsdag 26 oktober 2010

Provincie Groningen, 26-10-2010

Jongen aangehouden voor beroving

GRONINGEN De politie heeft maandagavond in een brandgang aan de Iepenlaan een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een beroving. Eerder die avond werd een pizzakoerier op de Dukdalf beroofd van zijn portemonnee, telefoon, scooter en helm. De 18-jarige pizzakoerier wilde een bestelling afleveren bij een woning. Op het moment dat hij voor de deur stond, werd hij beetgepakt en moest hij zijn bezittingen afstaan. Drie donker geklede jongens gingen er vandoor op zijn brommer. Het slachtoffer is opgevangen door andere bewoners. Agenten keken uit naar het signalement van de daders. Ook was er informatie over de buitgemaakte scooter bekend. Aan het eind van de avond zagen surveillerende agenten de betreffende brommer rijden op de Esdoornlaan. Toen de jongens de agenten zagen, gingen ze er als een speer vandoor. Een van de jongens reed op de gestolen scooter. Twee andere jongens reden op een snorfiets. De scooterrijder wist te ontkomen. De agenten gingen achter de snorfietsers aan. Vanaf de Maluslaan reden ze naar de Kornoeljestraat. Een van de agenten ging er rennend achterna toen de scooter een brandgang in reed. De scooter reed dwars door de bosjes heen. De bijrijder stapte af en werd aangehouden. Het bleek een 17-jarige jongen uit Groningen te zijn. De jongen is ingesloten en de politie stelt een onderzoek in. Met Burgernet werd de hulp ingeroepen van bewoners. Hierbij werden 113 mensen bereikt. Burgernet is actief in Veendam en Winsum en Groningen. Help ons mee met uw ogen en oren en geef u ook op voor Burgernet! Kijk voor meer informatie opwww.burgernet.nl.

Man aangehouden voor overval op kledingzaken

GRONINGEN Agenten hebben maandagmiddag in de Herestraat in Groningen een 41-jarige Stadjer aangehouden voor de overval op een kledingzaak op het Gedempte Zuiderdiep. De overval vond3 oktoberplaats. De 19-jarige verkoopster werd bedreigd met een mes. De overvaller ging er vandoor nadat hij een greep in de kassa deed. Maandagmiddag zag het 19-jarige slachtoffer haar belager lopen. Zij belde de politie en bleef in contact met de meldkamer, terwijl zij de man bleef volgen. Zij wees toegesnelde agenten de man aan, waarna hij werd ingerekend. Hij had een mes op zak. Dat werd in beslag genomen. De man is ingesloten en wordt gehoord. De politie onderzoekt of de man ook in aanmerking komt voor een overval eendag later. Hier werd bij een overval een 71-jarige medewerkster bedreigd met een mes.

Politie onderzoekt straatroof

NOORDBROEK Maandagavond omstreeks 20.15 uur is in de Scheemderstraat een 68-jarige vrouw uit Noordbroek beroofd door een nog onbekende man. Omstreeks die tijd parkeerde ze haar hamburgerkar op de vrachtwagenparkeerplaats aan deze weg. Toen ze de aanhanger wilde loskoppelen werd ze van achter vastgegrepen en er werd een scherp voorwerp op haar keel gezet. Onder deze bedreiging heeft de vrouw de overvaller geld gegeven. Daarna maakte deze zich uit de voeten. Na de beroving is de politie gebeld. Maandagavond is direct een sporenonderzoek verricht. De politie doet nader onderzoek naar deze beroving.

Man aangehouden na mishandeling

WINSCHOTEN Een 26-jarige man uit Winschoten is maandagavond in Winschoten aangehouden voor mishandeling. Zijn 20-jarige vriendin belde de politie, nadat haar ex haar had geslagen. Een andere man (leeftijd en woonplaats onbekend) die aanwezig was in de woning, kreeg ook klappen van de verdachte. Toen agenten de aangifte opnamen, ging de deurbel. De verdachte stond voor de deur. Hij werd aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte aangehouden na vernieling ruit

GRONINGEN Maandagnacht heeft de politie in de Poelestraat een 20-jarige Groninger aangehouden, nadat hij in deze straat een ruit van een café had vernield. Hij was de kroeg uitgezet, omdat hij zich vervelend gedroeg. Eenmaal buiten gooide hij een glas tegen het raam. Hierdoor barsste de ruit. De verdachte, die stevig had gedronken, is ingesloten en wordt vandaag verhoord.

Politie onderzoekt woninginbraak

GRONINGEN Dinsdagnacht is ingebroken in een woning aan de Noorderkerkstraat. De dader wist binnen te komen door de deur open te flipperen. Uit de woning verdween een laptop. De flippermethode, waarbij met een buigbaar stuk plastic de slotschoot wordt teruggeduwd, kan eenvoudig worden voorkomen door de deur op het nachtslot te doen.

Verdachte mishandeling aangehouden

GRONINGEN Dinsdagnacht heeft de politie een 21-jarige man uit Kloosterburen aangehouden. Hij had op de Grote Markt een leeftijdsgenoot uit Groningen geslagen. Daarna liep hij weg. Getuigen wezen de verdachte aan de politie aan, waarna hij is aangehouden. Omdat de verdachte militair is, is de zaak overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Man gewond bij bedrijfsongeval

ZUIDBROEK Maandagmiddag is een 42-jarige man uit Muntendam gewond geraakt bij een val van een ladder. De man viel van enkele meters hoogte. Dat gebeurde in een bedrijf aan de Weg der Verenigde Naties. Na de val is de man, werknemer van een bouwbedrijf, voor controle overgebracht naar het Sint Lucas ziekenhuis in Winschoten. Het letsel is niet bekend. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding met letsel

MUNTENDAM Maandagmiddag is een 60-jarige fietser uit Muntendam gewond geraakt bij een aanrijding op de Kerkstraat. Op de kruising met de Nieuweweg werd hij van achter aangereden door een 33-jarige automobilist uit Veendam. De bestuurder verklaarde de fietser over het hoofd te hebben gezien. De fietser is met verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht.

Aanhouding wegens openstaande boetes

GRONINGEN Maandagavond heeft de politie een 28-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. Agenten zochten haar thuis op omdat ze nog voor ruim 500 euro aan boetes had openstaan. Ze is ingesloten en ze moet een straf van zeven dagen uitzitten als de boetes nu niet worden betaald.

Politie onderzoekt straatroof

NOORDBROEK Maandagavond omstreeks 20.15 uur is in de Scheemderstraat een 68-jarige vrouw uit Noordbroek beroofd door een nog onbekende man. Omstreeks die tijd parkeerde ze haar hamburgerkar op de vrachtwagenparkeerplaats aan deze weg. Toen ze de aanhanger wilde loskoppelen werd ze van achter vastgegrepen en er werd een scherp voorwerp op haar keel gezet. Onder deze bedreiging heeft de vrouw de overvaller geld gegeven. Daarna maakte deze zich uit de voeten. Na de beroving is de politie gebeld. Maandagavond is direct een sporenonderzoek verricht. De politie doet nader onderzoek naar deze beroving.

Stadjer gooit ruit partner in

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht een 41-jarige Groninger aangehouden. De man had in een woning in de Oosterparkwijk onenigheid gehad met zijn partner en maakte een ommetje om af te koelen. Toen hij terug kwam bij de woning, bleek dat zijn partner de woning had afgesloten. De Stadjer gooide daarom een ruit van het huis in. De politie heeft de man voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en maakt proces-verbaal op.

Onderzoek naar mishandeling

HOOGEZAND De politie doet onderzoek naar een mishandeling waarbij maandagavond een 51-jarige inwoner van Hoogezand gewond is geraakt. Agenten kregen een melding dat de man onwel in zijn woning lag. Bij aankomst bleek dat de Hoogezandster was geslagen. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Het slachtoffer is door een arts onderzocht.

Vervelende stapper smijt met glas

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht in de Poelestraat een 20-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man was vervelend in een café en werd vanwege zijn gedrag de kroeg uitgezet. Eenmaal buiten draaide de verdachte zich om en gooide een glas in de richting van het horecapand. Het glas raakte een ruit die daardoor kapot ging. Twee portiers wisten de Stadjer daarna vast te houden totdat de politie kwam. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Man beroofd van portemonnee

GRONINGEN Een 30-jarige inwoner van Groningen is maandagnacht in de Eikenlaan in zijn woonplaats beroofd. De Stadjer fietste rond 3.45 uur langs de sportvelden aan de Eikenlaan toen twee onbekende mannen hem van zijn rijwiel schopten. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen en werd gedwongen geld af te geven. Na de beroving ging het tweetal er vandoor. De Groninger heeft aangifte gedaan.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag op diverse plaatsen op snelheid.

§ Holwierde, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1203, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

§ Rasquert, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 1713, aantal overtredingen: 110, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

De politie controleerde maandag op diverse plaatsen in de gemeente Winsum op het gebruik van de veiligheidsgordel. In totaal werden 402 voertuigen gecontroleerd. Zeven personen droegen geen
veiligheidsgordel. Zij kregen een bekeuring van 90 euro. Op de sitewww.om.nl/onderwerpen/boetesis te vinden wat de boetebedragen zijn voor diverse verkeersovertredingen.