Rijksoverheid


Ons kenmerk
S/3029885

Datum 26 oktober 2010

antwoorden op vragen van de FIFA over de overheidsgaranties

In april 2010 heeft het vorige kabinet de overheidsgaranties vastgesteld die onderdeel uitmaken van de kandidatuur van Nederland en België om het WK voetbal te organiseren in 2018 of 2022. Op 16 september 2010 heeft The HollandBelgium Bid, het organisatiecomité voor het WK voetbal 2018/2022, een brief ontvangen van de FIFA waarin om toelichting wordt gevraagd en soms voorstellen worden gedaan tot aanpassing opdat de garanties dan beter aansluiten bij de eisen van de FIFA (bijlage 1).
Bijgaand treft u mijn antwoord aan op de vragen van de FIFA (bijlage 2) die ik heb afgestemd met België. België heeft een gelijkluidend antwoord verstuurd naar de bidorganisatie. Voor de beantwoording van de FIFA1brief hebben Nederland en België als uitgangspunt gehanteerd dat er geen nieuwe (aanvullende) garanties worden verstrekt. Volstaan wordt met het geven van een toelichting op de vragen van de FIFA en de bestaande garanties.
Met de eerder vastgestelde garanties en met de toelichting op deze garanties wordt duidelijk gemaakt dat Nederland en België de kandidatuur voor het WK 2018/2022 volledig ondersteunen en dat het mogelijk is om binnen de afgegeven garanties een uitstekend WK voetbal te organiseren.

Hoogachtend,

de Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,
mw. drs. E.I. Schippers


---- --