Mitros


Nog meer nieuwe woningen in Ondiep

26 oktober 2010
(Persberichten)

Op maandag 25 oktober is Mitros gestart met de bouw van 53 woningen in het gebied tussen de Vijgeboomstraat en de Laan van Chartroise in Ondiep. Binnen enkele maanden start ook de bouw van 57 koopwoningen en 63 sociale huurwoningen rondom de Abrikoosstraat.

Veel belangstelling
Wonen in dit gebied van Ondiep is erg in trek. De verkoop van de scherp geprijsde koopwoningen is in juni gestart en inmiddels is al 70% verkocht. Luuk Kleijn heeft een woning gekocht in dit project: "Ik ga hier samen met mijn vriendin wonen. Wij vinden dit project een mooie kans om een nieuwbouw huis (met alle gemakken) te kunnen kopen in een bestaande omgeving. Een bestaande wijk leeft toch meer dan een nieuwbouwwijk en Ondiep heeft meer een eigen identiteit." Voor meer informatie over de koopwoningen, kijk op
http://www.nieuw-chartreuse.nl/

Ondiep: voor iedereen.
In het gebied tussen de Vijgeboomstraat en de Laan van Chartroise is ook plek voor dementerende ouderen. Deze 18 zorgwoningen worden verhuurd via de zorgorganisatie Aveant. In de plint van dit gebouw kunnen zich maatschappelijke organisaties vestigen.

Verder zijn aan de Vijgeboomstraat recentelijk 18 nieuwe huurwoningen gebouwd, allemaal eengezinswoningen. De nieuwe bewoners, allen afkomstig uit sloopgebieden in Ondiep, hebben hun intrek al genomen.

Binnenkort nog meer nieuwbouw in Ondiep
Om te zorgen dat er voor bewoners voldoende en verschillende soorten woningen zijn van een goede kwaliteit, vernieuwt Mitros haar hele woningbezit in Ondiep. Ook aan de andere kant van de Laan van Chartroise, bij de Abrikoosstraat, is Mitros hard aan de slag. De woningen hier zijn gesloopt en binnenkort start de bouw van 63 sociale huurwoningen en de verkoop en bouw van 57 koopwoningen.

Een deel van de 63 huurwoningen is helemaal aangepast voor bewoners die een rolstoel gebruiken. De 57 koopwoningen zijn alle eengezinswoningen. Zeer binnenkort verschijnt er meer informatie over deze koopwoningen op de website van WoningNet. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.mitros.nl