Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 26-10-2010

Bedrijfsinbreker op heterdaad aangehouden in Breda

BREDA: De politie heeft maandagavond omstreeks 23.35 uur op de Lunetstraat een 31-jarige man uit Halsteren aangehouden die verdacht wordt van een inbraak in een bedrijfspand aan het Spinveld. In hetzelfde pand werd maandagavond twee keer kort na elkaar ingebroken. Na de tweede inbraak kon de verdachte in de omgeving worden
aangehouden. Hij had een computer en een beeldscherm bij zich die vermoedelijk uit het bedrijf waren gestolen.

Maandagavond ging omstreeks 23.30 uur het inbraak alarm af bij een bedrijf aan het Spinveld. Ter plaatse bleek dat er twee ruiten ingeslagen waren, er lagen bloeddruppels op de grond. Kennelijk was er net ingebroken. Vanwege de achtergebleven kabels en stekkers op het bureau werd de conclusie getrokken dat er computerapparatuur was gestolen. Een van de agenten zag op de Lunetstraat een man fietsen in de richting van het centrum. De agent ging naast deze fietser rijden en zag dat hij een plastic tas bij had waaruit een deel van een computerscherm stak. De verdachte probeerde er nog tussen uit te gaan maar kon door de agent worden aangehouden. Hij bleek gewond te zijn aan één van zijn handen. Eerder op de avond was ook al in hetzelfde pand ingebroken. Ook toen werd een ruit ingegooid en een computer gestolen. De recherche onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van de verdachte.

Parkeergarage opnieuw geteisterd door auto-inbraken

BREDA: Wijkagent W. Smith heeft gisteren flyers achtergelaten op alle auto's die in de parkeergarage aan de Menno van Coehoornstraat stonden. Op de flyer wordt gewaarschuwd om geen waardevolle goederen in de auto achter te laten om daarmee auto-inbrekers te ontmoedigen. Ook werden bij de in- en uitgang posters opgehangen met dezelfde strekking. Tijdens de flyeractie werden zes auto's aangetroffen waarin was ingebroken. De wijkagent was gaan flyeren omdat vorige week ook al in vier auto's in dezelfde garage was ingebroken.

Ook vorig jaar was er een inbraakgolf in dezelfde garage. In december 2009 werd een 35-jarige Bredanaar als verdachte hiervoor aangehouden. De politie zal de garage extra in de gaten houden, ook treedt de wijkagent net als vorig jaar in overleg met de bewonersraad.

Politie arresteert mogelijke auto-inbreker

BREDA: Een motoragent heeft vannacht omstreeks 04.50 uur op de Academiesingel een 37-jarige Amsterdammer aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had. Dit is 's nachts op grond van de APV verboden. De recherche onderzoekt nu of de aangehouden verdachte mogelijk ook eerder vannacht auto-inbraken gepleegd heeft. Hij is ingesloten.

Vannacht werd omstreeks 00.45 uur door een getuige gemeld dat op de Academiesingel in een auto werd ingebroken. Ter plaatse troffen de agenten een grijze Volkswagen Golf aan waarvan een ruitje was
ingeslagen. De melder was ook nog ter plaatse, hij gaf het signalement van de dader die hij had gezien. Bij nader onderzoek troffen de agenten ter hoogte van de Spoorstraat nog twee auto's aan waarvan een ruitje was ingeslagen. Een motoragent zag enkele uren later op de
Academiesingel een man lopen die aan het signalement voldeed dat de getuige had opgegeven. De agent sprak de man aan en vroeg hem of hij zijn zakken wilde leeghalen. Uit zijn binnenzak haalde de man een drietal schroevendraaiers en een kniptang. Hierop werd de man op grond van de APV aangehouden. Vervolgens trof de agent in een linnen tas die de verdachte bij zich had diverse goederen aan zoals een radio, een versterker en diverse cd's. De herkomst van deze goederen wordt onderzocht.

Alerte buurman voorkomt woninginbraak

PRINSENBEEK: Maandagavond hebben twee nog onbekende mannen geprobeerd in te breken in een woning aan het Kapittelhof. De inbrekers sloegen op de vlucht toen ze zagen dat de buurman naar buiten keek en hen in de gaten had.

Een bewoner aan de Kapittelhof vertrouwde het niet toen hij gisteravond een klap hoorde. Hij keek uit een raam aan de voorzijde naar buiten. Hij zag twee vreemde mannen bij de voordeur van het huis van de buren staan, die kennelijk aan het inbreken waren. Een van de daders keek omhoog en waarschuwde daarop zijn maat waarna ze er snel vandoor gingen. De getuige heeft vervolgens nog met zijn fiets naar de daders gezocht, maar hen niet meer aangetroffen. Het zou gaan om twee in het donker geklede mannen van rond 25 a 30 jaar oud. Ze hadden gaatjes geboord rond het slot, maar waren niet binnen geweest. In de woning waar geprobeerd was in te breken, was niemand thuis.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 26-10-2010 11:20 | © Regio Midden en West Brabant |