Gemeente Haaren


Proefboring in de gemeente Haaren

Op 31 augustus 2010 besloot het college van burgemeester en wethouders om in principe akkoord te gaan met het verzoek van de firma Cuadrilla voor een tijdelijke ontheffing voor een exploratie boring in de gemeente Haaren.

Dit besluit betekent dat de gemeente bereid is om voor deze proefboring een tijdelijke ontheffing te verlenen. Voorwaarde daarbij is wel dat uit nader onderzoek blijkt dat aan alle geldende wettelijke eisen wordt voldaan. Dat houdt onder andere in dat de boring moet voldoen aan alle regels en afstanden die gelden op het gebied van geluid, lucht, bodem, afval, energie, verkeer en externe veiligheid. Op het moment dat blijkt dat aan alle gestelde eisen wordt voldaan, bereiden wij als gemeente de tijdelijke ontheffing voor. Het ontwerpbesluit komt dan zes weken ter inzage. Dit publiceren wij in de Leije. In deze termijn heeft iedereen de mogelijkheid om tegen het voornemen om de tijdelijke ontheffing te verlenen een zienswijze kenbaar te maken.

Daarna neemt het college het definitieve besluit over het wel of niet verlenen van de tijdelijke ontheffing.

Samen met de firma Cuadrilla zal de gemeente een informatieavond voor de omgeving houden, voordat de ontheffingsprocedure wordt gestart.

Over deze informatieavond verschijnt te zijner tijd nadere informatie in de Leije.