Politie Haaglanden

Persberichten 26 oktober

Haaglanden, 26-10-2010

Getuigen overval woning gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau De Heemstraat zoekt getuigen van een overval op een woning aan de Hillegondastraat, maandag 26 oktober rond middernacht. Agenten kregen vlak na middernacht de melding dat er in een woning aan de Hillegondastraat ingebroken zou zijn in een woning. Ter plaatse bleek er geen sprake te zijn van een inbraak, maar kwamen er twee lichtgewonde mannen de woning uit en verklaarden dat zij zojuist overvallen waren door drie mannen.De twee mannen, Hagenaars van 35 en 45 jaar, werden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Omdat in de woning een hennepkwekerij gevestigd bleek te zijn, zijn de twee daarvoor als verdachte aangehouden.
De recherche onderzoekt de zaak en zoekt mensen die meer informatie hebben over wat zich maandagavond laat op de Hillegondastraat heeft afgespeeld. Heeft u maandagavond iets gezien of heeft u anderszins informatie die kan helpen de zaak op te lossen? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau De Heemstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Hagenaar mishandelt agenten

Den Haag - Een 41-jarige Hagenaar mishandelde en bedreigde dinsdagnacht 26 oktober rond 01.10 uur twee politieagenten. De agenten hielden de automobilist op de Lozerlaan staande op vermoeden van rijden onder invloed. Dat vermoeden werd bevestigd, hij blies 600 ug/l. Daarnaast was zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Tijdens zijn verhoor werd de Hagenaar steeds agressiever, waarna hij zijn woede verbaal en fysiek koelde op de agenten. Zij raakten daarbij gewond. Beide agenten deden aangifte van mishandeling. De Hagenaar zit nog vast voor verhoor.Politie Haaglanden en de gemeente Den Haag tolereren geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en of personen met een publiekelijke taak en doen in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren maar ook bij personen met een publiekelijke taak zoals gemeentelijke handhavers kan worden verdubbeld.

Speelgoeddief aangehouden

Den Haag De politie hield dinsdag 26 oktober om 6.25 uur een 41-jarige Hagenaar aan als verdachte van diefstal. Een getuige zag dat de Hagenaar op de Grote Markt een pakket meenam uit een vrachtwagen van een bekende speelgoedwinkel. Door een goed signalement konden agenten de man verderop in de Grote Marktstraat aanhouden. De man was in het bezit van het pakket met speelgoed. De agenten namen hem mee naar het politiebureau voor verhoor.

Eenzijdig ongeval dronken automobiliste

Den Haag Politieagenten werden maandag 25 oktober om 19.10 uur gestuurd naar de Erasmusweg alwaar een personenauto tegen meerdere autos aan zou zijn gereden. Ter plaatse zagen de agenten dat de verdachte, een 60-jarige inwoonster van Den Haag, met haar auto drie andere autos had geraakt. Bovendien bleek dat zij alle kenmerken van het rijden onder invloed vertoonde en werd daarom aangehouden. Op het bureau werd, naar aanleiding van de uitslag van de ademanalyse en haar verklaring, haar rijbewijs ingenomen en kreeg zij een proces-verbaal.De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Aanrijding onder invloed van alcohol

Den Haag Ook op de Middachtenweg werden politieagenten gestuurd naar een aanrijding die veroorzaakt was door een dronken bestuurder. Dinsdag 26 oktober om 04.15 uur bleek dat ook hier drie personenautos waren beschadigd. Onder één van de beschadigde autos lag ook nog eens een afgebroken lantaarnpaal. De politieagenten die ter plaatse kwamen merkten direct op dat de verdachte bestuurder van een zwarte personenauto, een 36-jarige inwoner van Den Haag, teveel gedronken had en hielden hem aan. Op het bureau weigerde de verdachte een verklaring af te leggen en ook weigerde hij de blaastest. Zijn rijbewijs werd ingenomen en omdat niet bekend was van wie de auto was waarin hij gereden had, werd deze auto in beslag genomen.De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Inbreker overlopen; politie zoekt getuigen

Voorburg - Een nog onbekende man werd tijdens het openbreken van een raam op de Prinses Margrietlaan overlopen door de bewoonster. Terwijl de 86-jarige bewoonster maandag 25 oktober omstreeks 19.25 uur in de woonkamer naar de televisie zat te kijken hoorde zij een klap. Vanuit haar slaapkamer zag zij dat een man vanaf de galerij probeerde haar raam open te breken. Hierna is de man in onbekende richting weggerend. Het signalement van de man: normaal postuur, ongeveer 1.90m lang, kort zwart haar, droeg een trainingspak met langs de zijkant van de broek 2 witte verticale strepen.

Bent u getuige geweest van deze poging tot inbraak of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Leidschendam/Voorburg via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie zoekt getuigen poging inbraak

Leidschendam - Een onbekend gebleven man ging er als een haas vandoor nadat hij werd gestoord bij zijn poging een woning open te breken op de Johanna van Polanenlaan. In de nacht van maandag op dinsdag 26 oktober rond half twee werden de bewoners, die lagen te slapen, wakker van een hoop lawaai. Toen de 86-jarige bewoonster ging kijken zag zij een man op de uitbouw van de keuken die probeerde een raam op de eerste etage open te breken. Hierna riep zij naar de man en sprong deze van het dakje en rende weg in de richting van de Dillenburgsingel. De man heeft een lengte van 1.70 meter en heeft een slank postuur. De man was gekleed in een blauwe jas met capuchon en een blauwe trainingsbroek met witte strepen aan de zijkant.

Bent u getuige geweest van deze poging inbraak of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Leidschendam/Voorburg via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie neemt speelgoedwapen in beslag

Nootdorp - De politie trof maandag 25 oktober een wapen aan onder het zadel van een scooter van een 16-jarige jongen. De agenten controleerden omstreeks 14.45 uur de Voorburger naar aanleiding van het rijden door rood licht. Toen de jongen zijn rij- en kentekenbewijs onder zijn zadel vandaan haalde zagen de agenten een wapen liggen dat wel erg veel op een echt vuurwapen leek. Aan het bureau bleek het niet om een echt vuurwapen te gaan maar om een speelgoedwapen. Omdat dit wapen wel heel erg op een echt vuurwapen lijkt, is het bezit ervan strafbaar. De politie nam het wapen in beslag en de jongen kreeg een proces-verbaal.Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn, lijken zoveel op echte vuurwapens, dat ze om die reden in ons land verboden zijn. In de ons omringende landen en ook in de landen rond de Middellandse Zee zijn deze nepvuurwapens gemakkelijk verkrijgbaar. In Nederland is het bezit van deze look-a-likes echter verboden. Wie toch zon wapen aanschaft loopt het risico op een forse boete en bij een treffen met de politie op een behandeling als van een gewapende crimineel.

Twee verdachten met gestolen spullen

Delft - De politie hield maandag 25 oktober om 18.30 uur twee mannen aan die rond reden met gestolen spullen in hun auto. De politie reageerde op een melding dat er een man rondliep op het parkeerterrein bij een woonwarenhuis aan de Olof Palmestraat die veel interesse had in de geparkeerde auto's. De man werd later rijdend met een andere man aangetroffen in een auto op de A13 in de richting van Rotterdam. Tijdens de controle van het tweetal en het voertuig troffen de agenten spullen aan waarvan gelijk het vermoeden bestond dat deze van diefstal afkomstig waren. De twee mannen, beiden zonder vaste woon of verblijfplaats en 30 en 35 jaar oud, werden aangehouden. Tussen de spullen die de politie in de auto aantrof zaten betaalpasjes. Toen de politie contact opnam met de tenaamgestelde van de pasjes bleek dat er bij de man was ingebroken en dat bij deze inbraak de pasjes waren weggenomen. Bij de inbeslaggenomen goederen zaten ook nog vier autoradio's en drie navigatieapparaten waarvan de politie de herkomst nog onderzoekt. Beide mannen zitten nog vast.

Winkeldief aangehouden

Delft Agenten hielden maandag 25 oktober om 19.13 uur een 20-jarige Hagenaar aan als verdachte van diefstal. De man viel op bij een beveiliger van een winkel aan de Papsouwselaan. De beveiliger hield de man tegen en belde de politie. Agenten namen de winkeldief van de beveiliging over en namen hem mee voor verhoor naar het politiebureau. Hier bleek dat hij een tas vol gestolen kleding bij zich had. De Hagenaar biechtte op dat hij meerdere artikelen had gestolen in verschillende winkels in Delft. Hij deed vrijwillig afstand van de gestolen waar.

Bromfietser rijdt voetganger aan
Delft - Op het Achterom raakten maandag 25 oktober omstreeks 21.00 uur een voetganger en een bromfietser gewond toen zij met elkaar botsten. De bromfietser, een 16-jarige Delftenaar, reed zonder vaart te minderen vanaf de Westlandseweg het Achterom op. Volgens getuigen verzuimde hij daarbij vermoedelijk voorrang te verlenen aan een 34-jarige Harderwijkse die op het Achterom liep. Een frontale botsing was onvermijdelijk. Beide betrokkenen zijn naar het ziekenhuis vervoerd met onbekend letsel. De politie onderzoekt de exacte toedracht.

Beschonken met een openstaande boete

Delft - Een 30-jarige Hagenaar die dinsdag 26 oktober werd aangehouden voor rijden onder invloed, werd gelijk ingesloten om een openstaande straf van 25 dagen uit te zitten. Omstreeks 01.00 uur zagen agenten hem rijden op de Martinus Nijhofflaan en besloten hem te controleren. De man gaf direct aan geen rijbewijs te hebben, maar dat bleek niet het enige te zijn wat niet in orde was. Hij had teveel gedronken en blies op het politiebureau 570 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. Omdat hij nog een openstaande hechtenis van 25 dagen op zijn naam had staan, werd hij ingesloten op het politiebureau.De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Winkeldief aangehouden

Zoetermeer Agenten hielden maandag 25 oktober om 15.15 uur een 36-jarige Zoetermeerder aan als verdachte van winkeldiefstal. Een beveiliger van een supermarkt op het Westwaarts zag dat de man een fles wijn onder zijn jas stopte en de winkel uitliep zonder deze te betalen. De beveiliger hield de verdachte staande en belde de politie. Agenten namen de winkeldief mee naar het politiebureau voor verhoor. Hier bekende de Zoetermeerder de diefstal en deed vrijwillig afstand van de wijnfles.

Winkeldief maakt misbruik van zelfscankassa

Zoetermeer De politie hield maandag 25 oktober om 17.51 uur een 52-jarige Zoetermeerder aan. Het personeel van een supermarkt in de Dorpsstraat had het vermoeden dat de man niet alle goederen afrekende bij de zelfscankassas. De manager besloot hem te volgen via de beveiligingscameras en ontdekte dat hij inderdaad niet alles afrekende. Hij sprak de man hierop aan en belde de politie. Agenten namen de man mee naar het politiebureau voor verhoor. Hier bekende hij dat meerdere voedingsmiddelen in zijn jas had verstopt en niet had afgerekend.

Een slok te veel

Zoetermeer De politie hield maandag 25 oktober om 21.46 uur een 37-jarige Hagenaar aan omdat hij onder invloed aan het verkeer deelnam. De Hagenaar reed op de Oostweg en viel op door zijn rijgedrag. Bij een controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Aan het politiebureau legde de man een blaastest af en blies 475 ugl. Omdat de man alleen een Pakistaans rijbewijs heeft, kreeg hij ook een bekeuring voor het rijden zonder geldig rijbewijs.De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.