Persberichten

Draadloze ergotrainer Tacx en mobiele reiniger Nomad glorieuze winnaars eerste Bike Motion Benelux Awards

Publicatiedatum: 26-10-2010

Persbericht
Utrecht, 26 oktober 2010

De onderneming Tacx is met de Tacx Bushido, de eerste draadloze ergotrainer ter wereld, winnaar geworden van de eerste Bike Motion Benelux Award, de Vakprijs in de branche voor sportieve fietsen. De Publieksprijs bij deze verkiezingen kwam terecht bij Nomad voor de18 V mobiele reiniger van ARPO: ideaal voor de reiniging van fietsen. Deze reiniger is te gebruiken als mobiele wasunit waar geen water of stroomvoorziening aanwezig is. Alle fietsgerelateerde producten kwamen in aanmerking voor de Awards, met uitzondering van complete fietsen. De prijsuitreiking was een van de hoogtepunten van de beurs Bike Motion Benelux, van 22 tot en met 24 oktober 2010, in de Jaarbeurs Utrecht. De Awards werden voor de eerste keer toegekend.


VNU Exhibitions, organisator van Bike Motion Benelux, nam het initiatief voor de Awards om een extra impuls te geven aan de verdere ontwikkeling van de sportieve fietsbranche. Een vakjury selecteerde vijf nominaties voor beide prijzen en koos samen met de vakbezoekers van Bike Motion Benelux voor de innovatieve ergotrainer als winnaar van de vakprijs.

Juryrapport
Het juryrapport: ,,Deze nieuwe ergotrainer van Tacx is de ultieme binnentrainer. Draadloos, dus nooit meer gezeur met kabels. Genereert zelf stroom, zodat de rem ook zonder stopcontact in de buurt functioneert. Zoekt zelf verbinding met je computer via betrouwbare protocollen. De logische volgende stap''. Met het Upgrade PC pakket kan de trainer bovendien met een pc worden verbonden

Publieksprijs
De jury en het consumentenpubliek kozen uit de nominaties als Publieksprijs de Nomad V mobiele reiniger van ARPO. De jury oordeelde als volgt: ,,Nooit meer in de rij om je modderige fiets af te spuiten. Deze hogedrukreiniger werkt met een accu en een watertank. Je pakt 'm uit de achterbak en je kunt aan het werk. Ook handig op plaatsen waar geen water- of stroomaansluiting aanwezig is. Het enige bezwaar: jaloerse tochtgenoten die wel in de rij staan''.

22.000 racefietsen
Sportief fietsen is nog steeds uitermate populair in Nederland. GfK Retail and Technology Benelux presenteerde onlangs de resultaten van een onderzoek in opdracht van BOVAG in het segment racefietsen, MTB/ATB en hybride-/tourfietsen over de periode januari tot en met augustus van dit jaar. Hieruit blijkt dat ondanks het moeilijke jaar 2010 sprake is van een toename in het verkochte aantal 'road race' fietsen; duidelijk beïnvloed door de start van de Giro d'Italia en de Tour de France in Nederland werden 22.000 racefietsen verkocht, een stijging van 5%.


Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions