Politie Gelderland-Zuid

Cameratoezicht Beesd werkt

Beesd, 26-10-2010 o Sinds het eerste kwartaal van dit jaar is er cameratoezicht op de stations in Beesd. Politie en gemeente zijn tevreden over het cameratoezicht.

Het cameratoezicht heeft in de eerste plaats een preventieve werking en zorgt ervoor dat er bij waarneming snel ingegrepen kan worden. Afgelopen weekend werd een incident met een groepje onrustige jongeren op het station in Beesd gesignaleerd met de camera. Vanuit de cameratoezicht ruimte werd direct contact opgenomen met de meldkamer van de politie en kon een 17-jarige jongen uit Hilversum snel worden opgepakt.

Achtergrond
Voor het cameratoezicht langs de gehele Merwede-Lingelijn is in de gemeente Gorinchem een centrale uitleesruimte ingericht. Hier worden 24 uur per dag camerabeelden van de aangesloten stations bekeken. Zodra incidenten worden waargenomen, wordt contact opgenomen met hulpdiensten, politie of andere instanties voor het ondernemen van verdere actie.

De cameras kunnen op afstand worden bediend. Met één camera worden bij het station Beesd het gehele voorplein en het perron beveiligd.

Al verschillende jaren is de gemeente Geldermalsen samen met andere gemeenten, de politie van de regios Zuid-Holland Zuid en Gelderland Zuid, het openbaar ministerie van Gelderland en Zuid-Holland, ProRail, NS Poort en Arriva actief betrokken bij ontwikkelingen rond de zogenaamde Merwede-Lingelijn, de spoorverbinding tussen Dordrecht en Geldermalsen. Het gaat daarbij onder andere om projecten die gericht zijn op intensivering van het gebruik van deze spoorverbinding en verhoging van het toezicht en de veiligheid in en rond treinen en stationsgebieden.

Laatst gewijzigd 26-10-2010 11:53 | © Regio Gelderland-Zuid |