Politie IJsselland

Verdachte aangehouden in zaak steekpartij Diezerstraat

Zwolle, 26-10-2010

Op zondag 24 oktober werd door de Koninklijke Marechaussee in Schiphol een 24-jarige man uit Zwolle aangehouden voor poging tot doodslag. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een steekpartij aan de Diezerstraat op vrijdag 8 oktober en stond gesignaleerd. Bij binnenkomst in Nederland vanuit het buitenland werd hij door de Koninklijke Marechaussee aangehouden.

Vorig bericht:

Steekpartij in centrum Zwolle

Zwolle Vrijdag 8 oktober omstreeks 03.30 uur kreeg de politie een melding van een steekpartij in de Diezerstraat. Ter plaatse bleek één slachtoffer met een onbekend voorwerp gestoken te zijn in zijn oog. Getuigen verklaarden dat zij de man even daarvoor schreeuwend uit een steegje ter hoogte van de H&M op de Diezerstraat hadden zien komen. Daarop werden direct de geneeskundige hulpdienst en de politie gealarmeerd. Het slachtoffer werd behandeld door de aanwezige ambulancemedewerkers en daarna overgebracht naar het ziekenhuis. De politie begon onmiddellijk met een zoekactie naar de dader.

Even later werd op de Grote Markt een tweede slachtoffer aangetroffen. Hij had een wond op zijn achterhoofd, waaraan hij in het ziekenhuis behandeld moest worden. De twee slachtoffers waren met een derde vriend op zoek naar een taxi toen een onbekend persoon aanbood om hen met zijn auto voor een klein bedrag naar de plaats van bestemming te brengen. Het drietal ging hiermee akkoord en liep met de man mee de Diezerstraat uit. Onderweg kregen zij een woordenwisseling en werd er gestoken.