First Capital start beleggingsfonds op basis van technische analyse

26/10/2010 12:24

First Capital

PERSBERICHT FIRST CAPITAL FUNDMANAGEMENT

26 oktober 2010

Technisch analist Edward Loef versterkt First Capital

FIRST CAPITAL START BELEGGINGSFONDS OP BASIS VAN TECHNISCHE ANALYSE

Wassenaar - First Capital Fundmanagement start met een beleggingsfonds op basis van technische analyse: het First Capital TA Fund. Nederlands bekendste technisch beleggingsanalist, Edward Loef (1964) stapt hiervoor over naar First Capital Fundmanagement, en gaat daar het nieuwe fonds managen, samen met Ron Wichgers en Bernt Hofstad.

Edward Loef (1964) was tot voor kort verantwoordelijk voor technische analyse bij Theodoor Gilissen Bankiers. Ron Wichgers (1967) is eigenaar van een onderzoeksbureau gespecialiseerd in systeemtrading en geautomatiseerde handelsmodellen. Fondsbeheerder Bernt Hofstad (1955) is directeur van First Capital Fundmanagement en directeur beleggingen van First Capital Asset Managers te Wassenaar.

De filosofie achter het fonds is dat verandering de enige constante is. Verandering en beweging zijn fundamentele kenmerken van de financiële markten. De bewegingen van de financiële markten verlopen - in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht - niet willekeurig. Meestal is sprake van zich herhalende patronen. Beurzen kennen elkaar opvolgende perioden van optimisme en pessimisme. Daarbij bewegen koersen zich continu in drie richtingen: stijgend, dalend of zijwaarts. Rond dit koersverloop zijn lijnen te trekken. Deze lijnen geven de trend aan. Technische analyse maakt, door gebruik te maken van kwantitatieve modellen, de verschillende trends zichtbaar. Die informatie gebruiken de fundmanagers als leidraad.

Edward Loef: "Beurskoersen laten zich niet voorspellen. Dat is ook de afgelopen jaren weer gebleken. Wij geloven dat succesvol beleggen valt of staat met de juiste timing. Waarin wordt belegd is zeker van belang. Maar nog belangrijker is het moment van aan- of verkoop. Dat timingmoment bepaalt in hoge mate het uiteindelijke rendement. De beleggingsfilosofie van vermogensbeheerder First Capital Asset Management was al sterk op timing gebaseerd. Daarom zijn Ron Wichgers en ik zeer verheugd om met First Capital Fundmanagement een technisch analyse fonds te kunnen starten."

Het First Capital TA Fund belegt wereldwijd in aandelen, indices, trackers, commodities en valuta's. Ook wordt gebruik gemaakt van derivaten. Het beleggingsbeleid is gericht op het behalen van een positief resultaat onder alle marktomstandigheden, waarbij er uitsluitend posities ingenomen worden als de fundmanagers kansen zien. Participeren in het fonds is mogelijk vanaf euro 10.000,-.