Politie Hollands Midden

Krimpenerwaard - Auto-inbraken in de Krimpenerwaard

Krimpenerwaard, 26-10-2010 o Politie Krimpenerwaard constateert een flinke toename van auto-inbraken in Krimpenerwaard.

De afgelopen vier weken was het raak in Krimpen aan de lek (6x), Berkenwoude(7x), Schoonhoven(4x), Lekkerkerk4x) en Haastrecht (2x). De politie sluit niet uit dat andere woonkernen in dit groene gebied ook te maken zullen krijgen met auto-inbraken. In het verleden is een dergelijke verspreiding namelijk ook gebleken. De politie is alert en surveilleert extra in de buurt, zowel onopvallend als opvallend. Zij roept de bewoners van alle woonkernen in de Krimpenerwaard op om de politie te bellen als zij iets verdachts zien of een autoalarm horen. Als u daadwerkelijk een auto-inbraak ziet gebeuren, bel dan 1-1-2. Let op de signalementen en voertuigen van de daders.

De buit van de auto-inbrekers bestaat vooral uit navigatieapparatuur, zowel ingebouwde als losse apparaten. Bent u slachtoffer geworden van een auto-inbraak? Doe aangifte zodat de politie inzicht krijgt/houdt waar de inbraken gepleegd worden. Op grond van die wetenschap kan gerichter gecontroleerd worden. Aangifte hoeft niet per se aan het politiebureau gedaan te worden, dat kan ook via www.politie.nl/hollands-midden/aangifte/ .

Tips om diefstal uit uw auto te voorkomen

Veeg regelmatig de voorruit aan de binnenzijde van de auto schoon om de afdrukken van de zuignap van uw navigatieapparatuur te verwijderen. Een auto-inbreker kan nu niet zien dat uw gebruik maakt van navigatieapparatuur en dat maakt uw auto minder interessant voor hem. Laat niets van waarde achter in de auto (camera, telefoon, koffer, autopapieren, geld, cheques of creditcards etc.) Haal de radio (of het 'frontje') uit de auto. Neem hem mee en verstop hem niet in de auto. Laat ook geen andere spullen zichtbaar in de auto achter, zoals een boodschappentas of kleding. Laat zien dat u niets waardevols verbergt. Zet het dashboardkastje open. Parkeer op een goed verlichte plaats. Zo hebben anderen zicht op uw auto. Zet de auto, waar mogelijk, op een bewaakte parkeerplaats. Hier wordt minder ingebroken.