Politie Amsterdam-Amstelland

Overvaller coffeeshop Sarphatistraat aangehouden

Een arrestatieteam heeft vrijdagavond 22 oktober in Amsterdam Noord een 23-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van een overval op een coffeeshop aan de Sarphatistraat waarbij ook iemand in zijn been werd geschoten. Dit ernstige misdrijf vond plaats op 12 oktober 2010. De verdachte is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

Verdachte mogelijk ook betrokken bij andere overvallen Direct na de overval startten rechercheurs van Bureau Districtsrecherche Binnenstad een onderzoek. Forensisch specialisten deden het technisch onderzoek in de coffeeshop. Tijdens het onderzoek kwam de verdachte in beeld die vervolgens zonder problemen door leden van arrestatieteam kon worden aangehouden. Bij een huiszoeking werd onder andere een bivakmuts in beslag genomen. Gelet op het signalement en de werkwijze gaat het rechercheteam na of de verdachte ook betrokken is bij andere, soortgelijke overvallen.

Vrouw met witte hond
Tijdens het onderzoek hebben rechercheurs te horen gekregen dat een vrouw die een klein wit hondje aan het uitlaten was op de Sarphatistraat, ter hoogte van metrostation Weesperplein, belangrijke informatie heeft voor het team. Deze vrouw wordt dringend verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam via 0900 8844. Het onderzoek loopt nog.


____________________