Gemeente Hoorn

Acties Bureau Stadstoezicht week 42

Bureau Stadstoezicht heeft de afgelopen week opnieuw gerichte parkeercontroles gehouden. Hierbij richtten de inspecteurs zich om het parkeren zonder een parkeervergunning, parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen, parkeren op laad- en losplekken en het parkeren van grote voertuigen. Dit na regelmatige meldingen over parkeeroverlast en overtredingen. In totaal kregen 26 bestuurders een bekeuring. Gehandicaptenparkeerplaatsen In het centrum stonden 2 voertuigen zonder geldige gehandicapte parkeerkaart geparkeerd op een gehandicapte parkeerplaats. Hierdoor hinderden zij gehandicapte bezoekers. De bestuurders kregen een bekeuring van 160 euro.

Laad- en loshavens De laad- en loshavens zijn bedoeld voor het bevoorraden van winkels en mogen alleen gebruikt worden voor het direct laden en lossen. In het centrum stonden 4 autos geparkeerd op een laad- en loshaven. De bestuurders kregen hiervoor een bekeuring.

Grote voertuigen Grote voertuigen (langer dan 6 meter en hoger dan 2,4 meter) mogen niet overal geparkeerd worden. Dit om overlast van de voertuigen te voorkomen. Hiervoor zijn speciaal aangewezen parkeerplekken in Hoorn. De meeste chauffeurs weten dat ook en houden zich ook aan de regels. Het gaat hier niet alleen om vrachtwagens, maar ook om bijvoorbeeld campers. Stadstoezicht deelde 2 boetes uit.

Speciaal voor grote voertuigen zijn de volgende parkeerplaatsen aangewezen: * Pelmolenpad * Nieuwe Wal * Kievit * Pastoor Nuyenstraat ter hoogte van Groenewoud * Industrieterreinen Hoorn 80, Westfriesia en Oude Veiling