Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 26 oktober 2010

Bejaarde vrouw gewond na aanrijding

Denekamp

Een 10-jarig meisje uit Denekamp fietste op maandag 25 oktober 2010 omstreeks 16.16 uur over het Kokstuunke in Denekamp. Dit is het straatje/steegje, een fietspad, naast de juwelier. Dit pad komt uit op ver de Grotestraat. Daar fietste een 84-jarige mevrouw. Zij fietste in de richting van de kerk. Toen het meisje de Grotestraat op fietste kwamen ze in botsing. Hierbij viel de bejaarde vrouw. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht door de ambulance. (2010096611)

Drie auto's betrokken bij aanrijding

Hengelo

Passagier werd naar het ziekenhuis gebracht. Zij klaagde over pijn in nek en rug.

Op maandag 25 oktober 2010 omstreeks 19.26 uur zagen surveillerende agenten dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Bornsestraat in Hengelo. Een 47-jarige automobilist uit Delden had te laat geremd en reed tegen de achterzijde van de auto van een 21-jarige man uit Holten aan. Achter de 47-jarige man reed in haar auto een 37-jarige vrouw uit Hengelo. Zij remde ook te laat en botste tegen de achterzijde van de auto van de 47-jarige man uit Delden. Bij deze man zat een 48-jarige vrouw uit Delden als passagier. Zij klaagde over pijn in haar nek en rug en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht nadat zij met behulp van de 'plank' uit de auto was gehaald. (2010096621)

Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Azelo, Hengelo

Een 21-jarige man uit Enter werd op maandag 25 oktober 2010 omstreeks 19.07 uur door de onopvallende videoauto van politie Twente betrapt op een forse snelheidsovertreding. De man reed over de A1 in de richting van knooppunt Azelo en haalde de agenten met hoge snelheid in. De agenten hebben zijn snelheid gemeten en na correctie bleek dat de man 186 km/u reed waar 120 is toegestaan. Omdat de bestuurder met deze hoge snelheid bleef rijden hebben de agenten de man gecontroleerd op de parkeerplaats bij van de Valk. Daar werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. De man heeft tevens zijn rijbewijs ingeleverd. (2010096623)

Twee autobranden

Almelo

Op maandag 25 oktober om 22.06 uur kwam er een melding van een autobrand aan de Henk Hoftenstraat in Almelo. Dezelfde dag om 22.47 uur kwam er een melding van een autobrand aan de Bornsestraat in Almelo De brandweer heeft beide branden geblust. De politie vermoedt brandstichting en stelt een nader onderzoek in. Deze branden worden onderzocht door een speciaal rechercheteam in Almelo (Tamalateam). Politie verzoekt getuigen zich te melden. Telefoonnummer 0900-8844 of anoniem, Bel Misdaad anoniem 0800-7000. (2010096666/2010096679)

Dronken bromfietser aangehouden

Almelo

Politieagenten zagen, terwijl ze bij het NS-station stonden een man op een bromfiets langs rijden. Deze hebben ze gecontroleerd op de Swanehof. De man verkeerde onder invloed van alcohol Hij is aangehouden en uit de ademanalysetest bleek dat hij een promillage had van 1,4. De man moet zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010096681)

Geld aangetroffen, eigenaar onbekend

Goor

In Goor heeft een 32-jarige man een redelijk groot geldbedrag gevonden op maandagmorgen 25 oktober 2010. De eigenaar van dit bedrag heeft zich (nog) niet gemeld. Nadere mededelingen over waar het geldbedrag gevonden is of de hoogte van het bedrag worden uiteraard niet gedaan. De politie roept de rechtmatige eigenaar op zich te melden zodat de eerlijke vinder het aan hem of haar kan afgeven. (2010096405)

Inbreker aangehouden

Wierden

Een man uit Kaunas (Litouwen) is aangehouden na inbraak in een winkel.

Op dinsdag 26 oktober 2010 omstreeks 4.19 uur kwam er een inbraakmelding van een winkel aan de Stationsweg in Wierden. Politieagenten troffen een geforceerde deur aan en zagen dat er sigaren en sigaretten waren weggenomen. Toen agenten aanrijdend waren naar de inbraak zagen ze aan de Weusteweg twee schimmen de bosjes in duiken. De omgeving werd daarop meteen afgezet. Een buurtbewoner, die inmiddels ook wakker waren geworden, zag plotseling een man lopen. Deze man, 27 jaar uit Kaunas (Litouwen) werd aangehouden en opgesloten in het Politie Arrestantencomplex Twente in Borne. De politieagenten stelden meteen een onderzoek in en troffen in de bosjes tassen met sigaren en sigaretten aan. De diensthond is ingezet. Hierdoor weten de agenten wat de mogelijke route is geweest van de inbrekers. Een tweede persoon werd niet aangetroffen. De 55-jarige eigenaar van de winkel inventariseert wat er weg is genomen en doet aangifte. (2010096694/)

Man aangehouden voor gijzeling

Hengelo

Medewerkster van Tactus is enige tijd van haar vrijheid beroofd door een cliënt. Politie heeft de man aangehouden en opgesloten.

Een 41-jarige cliënt van Tactus heeft een medewerkster die bij hem op huisbezoek was enige tijd gegijzeld. De man wilde haar pas vrijlaten wanneer een andere medewerker van Tactus hem meer medicatie zou brengen. Deze medewerker heeft de politie gewaarschuwd waarna ze samen naar de woning van de 41-jarige man zijn gegaan. Daar is de medewerkster, een 47-jarige vrouw, vrijgelaten en de 41-jarige man aangehouden door de politie. Hij is opgesloten in het Politie Arrestantencomplex Twente in Borne voor nader onderzoek. De man is geen onbekende van de politie. (2010096434)

Sluipverkeer op de bon

Losser

De straat tussen Oldenzaal en Denekamp is momenteel opgebroken. Het verkeer wordt daarom via een speciale route omgeleid. Maar omdat er gebruik wordt gemaakt van de sluiproute via de Hanhofweg in de Lutte heeft de gemeente Losser tijdelijk verkeersborden geplaatst met een gesloten verklaring. Deze gesloten verklaring wordt, volgens bewoners van de straat, overtreden waardoor er schade aan het wegdek en de berm ontstaat. Politieagenten hebben maandag 25 oktober 2010 tussen 11.00 uur en 17.00 uur een paar keer gecontroleerd en in totaal 16 boetes uitgeschreven aan bestuurders die het gebodsbord overtraden. De politie blijft controleren zolang de omleiding van kracht is. (2010096586)