Gemeente Hulst

Buurtbus: aantal passagiers verdubbeld

Buurtbus: aantal passagiers verdubbeld

Ten opzichte van 2009 is het aantal passagiers van de Buurtbus dit jaar verdubbeld.

Sinds 14 december 2009 kan iedereen in de gemeente Hulst gratis met de Buurtbus meerijden. De Buurtbus voorziet duidelijk in een behoefte. Ten opzichte van 2009 is het aantal passagiers van de Buurtbus dit jaar verdubbeld.

Vorig jaar vervoerde de Buurtbus in totaal 4.096 personen. Dit jaar zijn er ondertussen al ruim 9.100 personen vervoerd en dat terwijl er nog 2 maanden te gaan zijn.

De Buurtbus (lijn 489) is een bus van Veolia, waarin maximaal 9 personen (inclusief chauffeur) kunnen worden vervoerd. De bus rijdt van maandag tot en met vrijdag het traject Clinge, Hulst, Zandberg, Graauw, Paal, Kruispolderhaven, Lamswaarde, Kuitaart, Kloosterzande, Walsoorden en Ossenisse. De eerste bus vertrekt om 7.20 uur vanuit Graauw en de laatste bus rijdt tot 18.00 uur met als eindbestemming halte Graauw, Dorpsstraat. De Buurtbus rijdt volgens een 2-uurs dienstregeling. Op piekmomenten (in de ochtenduren en in de namiddag) rijden er ondertussen 2 Buurtbussen.

Op 21 juni 2004 werd - op initiatief van de Dorpsraad Graauw - de Buurtbus gestart. De chauffeurs van de Buurtbus zijn allemaal vrijwilligers. In totaal is er nu een groep van 25 vrijwilligers actief om de bus te bemensen.
De Buurtbus wordt gesubsidieerd door de Provincie Zeeland.