Politie Gelderland-Midden

Derde aanhouding in zaak overval supermarkt Renkum
Publicatiedatum: 26-10-2010 13:05:39

RENKUM - De politie heeft maandagmorgen 25 oktober een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de overval op een Renkumse supermarkt van afgelopen zaterdagochtend 16 oktober. Het gaat om een 19-jarige Rhedenaar, de man werd thuis aangehouden. Twee andere verdachten waren al eerder opgepakt.

Rond half acht die zaterdagochtend werd de supermarkt aan de Dorpsstraat in Renkum overvallen door drie gemaskerde mannen. Onder bedreiging van een steek- en vuurwapen zouden ze een onbekend geldbedrag hebben buitgemaakt. Toen gewaarschuwde agenten ter plaatse kwamen bleken de overvallers zich nog in het pand te bevinden. Het arrestatieteam kon twee verdachten aanhouden. Dat waren een 25-jarige man uit Westervoort en een 21-jarige Arnhemmer. De derde overvaller wist te ontkomen.

Derde overvaller
Na uitgebreid politieonderzoek kwam de politie bij de Rhedenaar terecht. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewapende overval. Wat de rol van deze man was bij de overval zal nog worden onderzocht. De andere twee verdachten zitten nog vast.
(116012)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---