Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 26-10-2010

Politie zoekt jeugdige autodieven

TILBURG: Een 55-jarige Tilburger werd maandagavond 25 oktober 2010 slachtoffer van een opmerkelijke autodiefstal. Hoewel er geen geweld gebruikt werd, was er toch sprake van een zeer brutale diefstal, waarbij twee jongemannen er vandoor gingen met een Mercedes C200.

De 55-jarige Tilburger wilde rond 21.00 uur wegrijden uit de
Amarantstraat. Hij had de auto gestart om weg te rijden, toen
plotseling en onverwacht een jonge knul (circa 15/16 jaar) plaatsnam op de achterbank. De man stapte uit en riep dat de ongenode gast uit moest stappen. Toen hij de knul uit zijn auto trok, sprongen twee anderen voor in de auto en gingen er met de auto vandoor. In het tumult zag degene die achterin was gaan kans om hardlopend te ontkomen. Het ging om een zwarte Mercedes C200 Compressor, met het Nederlandse kenteken 60-XP-XP. De politie is op zoek naar de auto en naar de autodieven.

Tilburgse politie onderschept partij illegale dvd's

TILBURG: Naar aanleiding van een tip controleerde de politie
maandagmiddag 25 oktober 2010 een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur (28 jaar). Dat gebeurde om 14.45 uur op de Gesworenhoekseweg. De man vervoerde in zijn vrachtauto circa 100.000 illegale dvd's.

Het ging om een grote partij dvd's met het opschrift Masterbox. Masterbox is een illegale verzameling films, tv series, muziekalbums, hitparade muziek en popconcerten die maandelijks werd uitgebracht en buiten de officiële kanalen om werd verkocht.
De man werd aangehouden op verdenking van overtreding van de
Auteurswet. Hij is door de politie daarna overgedragen aan de FIOD die bezig zijn met een grootscheeps onderzoek naar de handel in dit soort illegale dvd's. Vorige week werden elders in Nederland en België ook al personen opgepakt en partijen illegale dvd's in beslag genomen.

Autosleutel en auto gestolen bij woninginbraak

GOIRLE: Een woninginbreker nam ook de auto mee van de gedupeerden bij een inbraak in Goirle. De inbraak vond plaats in de nacht van maandag 18 oktober op dinsdag 19 oktober 2010 rond 04.00 uur in een woning aan de Leijzoom. Op dat moment werden de bewoners namelijk wakker van het inbraak alarm. De inbreker kwam het huis binnen door gaatjes te boren in het kozijn van de schuifpui. Door de boorgaten kon hij het slot van de schuifpui ontgrendelen. Vanuit de woning verdween o.a. de
autosleutel, waarna de dader er vandoor ging met de auto. Het gaat om een zwarte BMW X5 voorzien van het kenteken 46-HKD-8. De politie nam de aangifte van de gedupeerden op en de technische recherche stelde diverse dadersporen veilig. Verder signaleerde de politie de auto internationaal als gestolen voertuig.

Door verbeterde autosleutels (met computerchip), startonderbrekers en andere antidiefstal beveiligingen wordt het autodieven steeds
moeilijker gemaakt. De dief moet tegenwoordig over de originele autosleutel beschikken om een auto te kunnen stelen. Om die reden breken autodieven in bij woningen om de autosleutels te kunnen bemachtigen.
Het advies is om autosleutels niet in het zicht weg te leggen en zeker niet op een plek waar ze weggevist kunnen worden. De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden.
Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Agenten rekenen inbreker in

TILBURG: De politie arresteerde in de nacht van maandag 25 oktober op dinsdag 26 oktober 2010 een 41-jarige man uit Tilburg. De man was aan het inbreken op een afgesloten bouwterrein aan de Lovensekanaaldijk. Een beveiliger signaleerde de man op camerabeelden. Hij rommelde op dat moment aan een graafmachine. Toen de politie hem arresteerde, zat hij al in de cabine van de graafmachine. In zijn fietstassen werden inbrekerswerktuigen gevonden, die in beslag werden genomen. De verdachte is in het politiebureau ingesloten en wordt momenteel verhoord.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 26-10-2010 13:14 | © Regio Midden en West Brabant |