Siemens

Persbericht

Corp 201010.366.nl

Den Haag, dinsdag 26 oktober 2010

Siemens Nederland N.V. verlengt sponsorcontract Atheneum Kamerorkest Den Haag

Het Atheneum Kamerorkest (AKO) van het Koninklijk Conservatorium* in Den Haag en Siemens Nederland N.V. hebben vandaag hun sponsorrelatie voor drie jaar verlengd. De overeenkomst is onder anderen getekend door A. Zielhorst namens het AKO en A. van der Touw, voorzitter van de Raad van Bestuur van Siemens Nederland N.V. Siemens zal het AKO de komende jaren met ruim EUR 80.000,- steunen. Het AKO zal in ruil daarvoor tot en met 2012 in de kerstperiode drie kerstconcerten voor Siemens Nederland verzorgen.

De relatie tussen het AKO en Siemens Nederland bestaat al sinds 1985. Door de jaren heen verzorgde het AKO in de Nieuwe kerk in Den Haag 75 kerstconcerten voor het personeel en gepensioneerden van Siemens, maar ook voor klanten en relaties. Het voortzetten van de relatie wordt door beide partijen als uitermate belangrijk geacht. Juist in een tijd waarin ook de cultuursector met bezuinigingen te maken krijgt, is het belangrijk dat het bedrijfsleven deze sector blijft steunen, aldus Anthony Zielhorst van het AKO.

Ab van der Touw, voorzitter van de Raad van Bestuur van Siemens Nederland N.V. erkent dit belang volop. Wij willen juist bij dit orkest, waarin jonge getalenteerde mensen worden opgeleid tot professioneel musicus, onze jarenlange steun continueren. Het past binnen ons beleid om ook in de stad Den Haag, de vestigingsplaats van ons hoofdkantoor, een bijdrage te leveren aan het culturele leven.

Persvoorlichting Siemens: Cees den Bakker
Telefoon: +31 (0)70 333 2340

Persvoorlichting Koninklijk Conservatorium:
Marleen Le Roy
Telefoon: +31 (0) 70-3151528