Gemeente Berkelland

beleidsregel nieuwe woningen in het buitengebied van Berkelland

Wijziging beleidsregel nieuwe woningen in het buitengebied van Berkelland

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor geen nieuwe plannen voor woningbouw toe te staan. Op 12 oktober 2010 besloot het college om de `Beleidsregel uitgangspuntennotitie voor het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied Berkelland' (vastgesteld op 15 december 2009 en bekendgemaakt op 22 december 2009) aan te passen.

Wat verandert er?

Het onderdeel `Functieverandering naar wonen' zoals dat is opgenomen in de beleidsregel uitgangspuntennotitie wordt ingetrokken.

Als nieuw beleid is toegevoegd dat, in verband met demografische teruggang, geen medewerking wordt verleend aan bouwplannen die niet passen in het bestemmingsplan en leiden tot extra woningen. Deze beleidsregel is voor het buitengebied verfijnd in zes categorieën en uitgewerkt in de notitie "nieuwe woningen in het buitengebied i.v.m. krimp":


1. functieverandering naar wonen;


2. functieverandering naar zorg;


3. woningsplitsing;


4. landgoed;


5. tweede dienstwoning;


6. hergebruik monumentale /karakteristieke gebouwen.

Dit nieuwe beleid geldt niet voor de bovenbedoelde categorieën 5 en 6. Het geldende beleid blijft hiervoor van toepassing.

Inzien

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders om het beleid aan te passen ligt vanaf 27 oktober 2010 voor iedereen ter inzage in de Gemeentewinkel, Marktstraat 1 in Borculo. Deze publicatie en de ter inzage liggende documenten zijn ook te lezen via de gemeentelijke website (www.gemeenteberkelland.nl) onder `bestuur en beleid' en `beleidsnota's en rapporten'. Tegen een besluit tot wijziging van een beleidsregel kan geen bezwaar- of beroepschrift worden ingediend.