Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 26 oktober

Alkmaar, 26-10-2010 o 14.00 uur

Zware mishandeling en overval op fotostudio in opsporingsprogramma Ter Plaatse

Enkhuizen, dinsdag 26 oktober

Woensdag 27 oktober besteedt het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland aandacht aan een zware mishandeling die plaatsvond op 10 mei 2009 in Enkhuizen en aan de overval op een fotostudio op de Breedstraat in Enkhuizen op donderdag 23 september.

Een toen 27-jarige man uit Enkhuizen werd op zondagochtend 10 mei 2009 rond 04.30 uur ernstig mishandeld in het centrum van Enkhuizen. Het slachtoffer was uit geweest bij een horecagelegenheid aan de Torenstraat en was op weg naar huis. Op het Venedie kreeg hij het idee dat hij werd gevolgd door twee à drie mannen. Hij zette het op een lopen en ging de Dijk op en sloeg rechtsaf t Zand op. Hier kwam hij ten val. Uit het niet skreeg hij meerdere klappen op zijn hoofd. De man wist op te staan en rende richting de Wilhelminabrug. Hier werd hij ingehaald door zijn belagers en werd wederom geslagen, ditmaal met een stok. Opeens gingen de mannen er vandoor. De 27-jarige man werd op straat aangetroffen door surveillerende agenten. Het slachtoffer, die piloot is, heeft door de mishandeling een jaar lang niet kunnen werken. De reden dat de politie opnieuw aandacht vraagt voor de mishandeling is een anonieme tip die via Meld Misdaad Anoniem is binnen gekomen over deze zaak.

Op donderdag 23 september werd een fotostudio op de Breedstraat overvallen. Rond 17.20 uur werd er aangebeld bij het pand. Toen de eigenaar open wilde doen werd de deur met kracht naar binnen toe open geduwd. De eigenaar werd bedreigd met een vuurwapen en door de overvaller meegenomen naar het studiogedeelte van het bedrijf. Daar moest de eigenaar de inhoud van de kassa aan de man overhandigen. De overvaller ging er met het geld vandoor. Hij stapte in de Donkerstraat op een daar geparkeerde fiets. Hij is nog fietsend gezien op de Bierkade en de Zilverstraat.

Ter Plaatse wordt uitgezonden op woensdag 27 oktober vanaf 17.20 uur en wordt elk uur herhaald. Op donderdag 28 oktober volgt de herhaling.

Aanhoudingen poging inbraak

Den Helder, dinsdag 26 oktober

Een 21-jarige en een 18-jarige man, beiden afkomstig uit Den Helder, zijn dinsdagochtend rond 03.00 uur aangehouden voor een inbraakpoging bij een supermarkt op de Marsdiepstraat. De politie kreeg melding dat er twee mannen op het dak stonden bij de supermarkt. Toen agenten aan kwamen rijden klommen de twee mannen van het dak. Zij werden staande gehouden en aangehouden voor poging inbraak.

Jongen aangehouden voor poging inbraak

Alkmaar, maandag 25 oktober

Een 17-jarige jongen uit Alkmaar is maandagavond rond 23.30 uur aangehouden op de Ploegstraat. Een bewoonster van de Elgerweg was boven in haar woning toen er werd aangebeld. Zij reageerde niet direct en hoorde vlak daarna gerommel aan haar deur. Zij keek naar buiten en zag twee jongens weglopen. Deze kwamen even later weer terug. Er reed ook steeds een jongen op een fiets voorbij. De vrouw belde de politie en zag datéén van de jongens op de uitkijk ging staan terwijl een andere bij haar voordeur stond. Toen de politie eraan kwam gingen zij er vandoor. Agenten wisten de 17-jarige jongen op de Ploegstraat aan te houden. De andere jongens konden ontkomen. Naar hen wordt onderzoek gedaan.

Heling bromfiets

Alkmaar, maandag 25 oktober

Een 17-jarige man uit Alkmaar is maandagavond rond 22.00 uur op de Louise de Colignystraat aangehouden voor heling. Agenten waren op deze straat vanwege een ingegooide ruit. Zij zagen de man naar een bromfiets toe lopen en het stuur beetpakken. De man werd aangesproken. Hij ontkende dat de bromfiets zijn eigendom was. Dit bleek ook, want het voertuig bleek onlangs te zijn gestolen op de Europaboulevard. De man werd aangehouden voor heling.

Gewonden bij aanrijding Randweg

Oudkarspel, maandag 25 oktober

Een 51-jarige Poolse automobilist is maandagavond rond 18.30 uur na een aanrijding in een sloot beland langs de Westelijke Randweg in Oudkarspel. De automobilist stak vanaf de Kerkmeerweg de Westelijke Randweg over. Daarbij gaf hij geen voorrang aan een 37-jarige automobiliste uit Oudkarspel die op de Westelijke Randweg reed.

De Pool belandde met zijn voertuig in de sloot. De automobiliste kwam met haar voertuig tot stilstand tegen een verkeersbord.

De Poolse man werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De 47-jarige automobiliste uit Oudkarspel en haar twee vrouwelijke inzittenden werden eveneens naar het ziekenhuis overgebracht.

Auto op zn kant

Medemblik, dinsdag 26 oktober

Een 34-jarige automobilist werd dinsdagochtend met borstklachten overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding op de Almereweg. Een 38-jarige automobilist wilde vlak voor een bocht linksaf slaan om een terrein op te rijden. Hij had hierdoor slecht zicht en zag hierdoor de auto van de Medemblikker over het hoofd. Er ontstond een aanrijding, waarbij de auto van de 34-jarige man op zijn kant terecht kwam. De automobilist met borstklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietser ernstig gewond

Den Burg, dinsdag 26 oktober

Een 75-jarige fietser uit den Burg raakte dinsdagochtend rond 10.35 uur ernstig gewond bij een ongeval op de Beatrixlaan. De man fietste over deze straat en wilde deze schuin oversteken. Een 81-jarige automobilist uit Den Burg kwam vanaf de Noordwester en kon de 75-jarige man niet meer ontwijken. Er ontstond een aanrijding, waarbij de fietser ernstig gewond raakte. Hij werd overgebracht naar het VU -ziekenhuis in Amsterdam.