Gemeente Roermond

Roermond blijft als Beste Binnenstad aan de weg timmeren

De op 8 oktober 2009 ontvangen prijs Beste binnenstad van Nederland 2009-2011 in de categorie middelgrote steden heeft Roermond in de afgelopen tijd nog meer op de kaart van Nederland gezet. Daar waar de Midden-Limburgse stad al bekend was bij de Duitse toerist, die reeds jaren de aantrekkelijkheid van de bisschopsstad weet te waarderen, is de bekendheid ook onder de Nederlandse toerist zienderogen toegenomen.

Roermond bleef na het binnenhalen van de titel niet op haar lauweren rusten en ging door met het aantrekkelijk maken van haar functie als koopstad. Zo werd in september 2010 de permanente koopzondag ingevoerd. Roermond is daarmee de eerste en enige koopstad in Limburg waar nu ook de meeste winkels en horecagelegenheden in de binnenstad elke zondag hun deuren openen. Verder wordt ten zuiden van het Retailpark het Mobility Park gebouwd en wordt aan de Huis- en Tuinboulevard een WoonAtrium toegevoegd, waarin zich op termijn nieuwe winkels zullen vestigen. In oktober 2010 startte het Designer Outlet met de bouw van de derde fase. Zo wordt de derde bezoekersattractie van Nederland (na de Amsterdamse grachten en de Efteling) binnenkort nog aantrekkelijker voor de liefhebbers van shoppen. Met al deze activiteiten geniet Roermond steeds meer aanzien als dé koopstad van de Euregio.

Roermond is veelzijdig met allure, stond destijds in het juryrapport: Roermond heeft een sfeervolle binnenstad met een verrassend rijk verleden. De unieke ligging aan het water, in combinatie met een uitgebreid winkel- en horeca-aanbod, maakt de binnenstad van Roermond bijzonder aantrekkelijk. Diverse grootschalige en kleinschalige projecten hebben een duidelijk impuls gegeven aan de uitstraling van de stad, aldus de jury. Die prees Roermond verder om het unieke en complete winkelaanbod, de grondige aanpak van de openbare ruimte, een bereikbare en leefbare binnenstad en een eenduidige marketing en promotie. Als het aan Roermond ligt, blijft dit ook na 2011 het geval!

Eerste publicatiedatum: 26-10-2010 Bijgewerkt: 26-10-2010