Nederlandse Kano Bond

26 oktober 2010

Afgelopen weekend (23 en 24 oktober 2010) heeft op de wildwaterbaan van Dutch Water Dreams in Zoetermeer de vijfde Dutch-Open Canoe-Slalom¸ kortweg Dutch Open (DO)¸ plaatsgevonden. In de categorie Kayak (K1) Men is de Fransman Etienne Daille winnaar geworden. Daille bleef met 0¸2 seconden de Spanjaard Samuel Hernanz voor¸ die op zijn beurt 0¸6 seconden voorsprong had op zijn landgenoot Joan Crespo. Nederlands kampioen¸ Bas Wesselink¸ is vijfde geworden. Olympisch finalist in Peking¸ Robert Bouten¸ heeft zijn thuisparcours-voordeel niet kunnen uitbuiten en eindigde op de zesde plaats.

In de categorie Kayak (K1) Women heeft de Ierse Hanna Craig gewonnen¸ voor Nouria Newman en Carole Bouzidi¸ beiden uit Frankrijk.

Prima prestaties waren er voor de Nederlandse junioren. In de categorie Kayak (K1) Women Juniors werd Claudia Leenders uit Helmond tweede en Dian Derks eindigde als derde. In de categorie Kayak (K1) Men Juniors is Maarten Hermans uit Waalre derde geworden.