Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Buurt verrast Vreewijkse sigarenboer

Het was een vooropgezet plannetje van buurtbewoners om de Vreewijkse sigarenboer Kraakman te verrassen met het veertig jarig bestaan van hun zaak.

Afgelopen zaterdag was het zover. 's Ochtends vroeg had een aantal buurtbewoners, onder aanvoering van initiatiefneemster Els Wolferen, de buitengevel van de sigarenzaak aan de Dreef met slingers en vlaggetjes versierd. Een trouwe schare klanten had zich om elf uur verzameld en ging zingend de sigarenwinkel binnen om de Kraakmannen te feliciteren. Natuurlijk waren er veel cadeaus en kreeg iedereen een stuk taart. René Kronenberg, bestuurder van de deelgemeente Feijenoord, sprak het echtpaar toe dat Vreewijk trots is op de ondernemer, die veertig jaar geleden deze winkel is begonnen in het tuindorp.

Bezoek Aboutaleb
Als klap op de vuurpijl, bracht ook burgemeester Ahmed Aboutaleb hen een persoonlijk bezoek. Het echtpaar was sprakeloos. Aboutaleb prees hen om hun moed en doorzettingsvermogen, ondanks de vele keren dat de zaak is overvallen, zij hun winkel hebben opengehouden. Daarbij gaf hij aan dat buurtwinkels als deze zo belangrijk zijn voor de sociale binding in de wijk. Daar waren alle buurtbewoners het roerend mee eens.

Familie Kraakman in hun sigarenwinkel ontvangen een bijzondere taart.

(Foto deelgemeente Feijenoord)