Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Kom langs op afspraak en ontvang een cadeautje

U gaat op vakantie en ontdekt dat uw paspoort is verlopen. Als u naar de Stadwinkel Feijenoord gaat, ziet u een lange rij vakantiegangers die hetzelfde probleem hebben. Het snelle bezoek dat u in gedachten had, wordt daardoor een oefening in geduldigheid.

Toch kan het veel sneller. Want net als bij de huisarts, tandarts en kapper kunt u nu ook op afspraak langskomen in de Stadswinkel Feijenoord. Er is namelijk een systeem waarmee het mogelijk is om van te voren een afspraak te maken. Dat kan via internet (www.rotterdam.nl/digitaal) met uw DigiD of telefonisch (14 010). En wie een afspraak heeft gemaakt is ook daadwerkelijk binnen 10 minuten aan de beurt. De gemeente belooft dat mensen met een afspraak niet langer dan tien minuten hoeven te wachten ook als het aantal afspraken gaat toenemen. Op dit moment zijn mensen met een afspraak vrijwel meteen aan de beurt.

Een bezoek aan de stadswinkel of deelgemeentekantoor is nog altijd noodzakelijk voor zaken waarvoor een handtekening vereist is. Bijvoorbeeld voor een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Maar in de stadswinkels worden ook geboortes en sterftegevallen aangegeven. Een afspraak maken gaat via het webadres www.rotterdam.nl/digitaal of via het gemeentelijke telefoonnummer 14 010.

Voor iedere klant die een afspraak heeft gemaakt bij Stadswinkels Feijenoord ligt vanaf 1 november een presentje klaar bij aanvang van de afspraak. Dit als bedankje voor het actief meewerken aan het realiseren van kortere wachttijden. Deze actie loopt zolang de voorraad strekt.