Gemeente Lingewaard


Groenschouw door wijkplatforms

Dit jaar is de gemeente gestart met de zogenaamde beeldkwaliteitbestekken voor het onderhoud van het openbaar groen. De beeldkwaliteit geeft het minimale onderhoudsniveau aan van het openbaar groen en is door de gemeenteraad vastgesteld.

Er komen veel vragen binnen van bewoners en platformleden over het onderhoudsniveau en manier waarop het groenonderhoud wordt uitgevoerd. Om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden is deze vraag bij de wijkplatforms neergelegd en is het idee van een groenschouw bedacht. Een paar weken geleden hebben medewerkers van de gemeente samen met vertegenwoordigers van de Lingewaardse wijkplatforms een groenschouw gehouden.

Tijdens een rondgang door de Zilverkamp is op een aantal locaties uitgelegd op welke manier de gemeente het openbaar groen onderhoudt/laat onderhouden. Daardoor is er bij de platformleden meer duidelijkheid ontstaan over het minimale kwaliteitsbeeld waaraan het groen moet voldoen en op welke manieren dit bereikt kan worden. In de toekomst zullen de wijkplatforms op eenzelfde wijze worden geïnformeerd over andere onderwerpen, zoals b.v. verlichting.

Groenschouw

(Geplaatst: 26 oktober 2010)