Belgische Federale Overheid


Selor moedigt personen van allochtone origine aan om te solliciteren bij de overheid

Datum: 26 oktober 2010

Selor, het selectiebureau van de overheid, hield op vrijdag 22 oktober 2010 de eerste editie van de Ronde van België. Dit project wil personen van allochtone origine aansporen om te solliciteren bij de overheid.

Selor heeft immers vastgesteld dat allochtonen vaak remmingen hebben om te solliciteren bij de overheid. Hardnekkige vooroordelen en vragen blijven de kop opsteken: je moet perfect tweetalig zijn, hogere studies zijn een must ... Ook over de selectieprocedures heerst heel wat onzekerheid.

Met het project wil Selor naar de personen van allochtone origine stappen en hen de nodige informatie verschaffen. Tijdens infosessies en workshops worden de jobmogelijkheden bij de overheid toegelicht, alsook de doorgroeikansen en opleidingsmogelijkheden.

De eerste editie van de Ronde van België is een groot succes: op korte tijd waren de 100 plaatsen voor de eerste sessie volzet. Andere data zijn al voorzien in Antwerpen, Gent, Brussel, Charleroi en Luik voor de 2011-sessie van de Ronde van België.

Meer informatie over de Ronde van België op de website van Selor.