Politie Utrecht

Persberichten Eemland Noord, 15.45 uur

Utrecht, 26-10-2010

Politie zoekt doorrijder

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie is op zoek naar een motorrijder die op vrijdag 15 oktober betrokken was bij een verkeersongeval.

Op vrijdag 15 oktober, rond 14.30 uur, reed een 79-jarige inwoonster van Bunschoten-Spakenburg in haar blauwkleurige auto op de Nijkerkerweg in Nijkerk. Zij kwam uit de richting van haar woonplaats en was onderweg naar de gemeente Nijkerk. Op deze weg kwam haar een motorrijder tegemoet die vermoedelijk teveel tegen de weg-as reed en de gehele linkerzijde van haar auto beschadigde toen zij elkaar passeerden. Ook raakte de motorrijder de linkerbuitenspiegel van haar auto die naar binnenklapte en de zijruit versplinterde. De automobiliste raakte hierdoor gewond aan haar gezicht en heeft zich moeten laten behandelen aan enige snijwonden in het gezicht.

De motorrijder is na de aanrijding, die hij vrijwel zeker moet hebben ervaren, zonder te stoppen doorgereden in de richting van de gemeente Bunschoten-Spakenburg.

Van de motorrijder is bekend dat hij vermoedelijk een lichtkleurig jack droeg. Uit het sporenonderzoek op de auto is komen vast te staan dat zijn motorfiets vermoedelijk was uitgevoerd in de kleur grijs en rood.

De politie verzoekt personen, die getuige zijn geweest van dit ongeval, contact op te nemen met de politie in Bunschoten-Spakenburg via het telefoonnummer 0900-8844.

Auto-inbraken

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft de afgelopen weken een groot aantal internetaangiften ontvangen die betrekking heeft op de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 oktober.

In die bewuste nacht is(zijn) er een inbreker(s) actief geweest in de gemeente Bunschoten die in zeker 22 geparkeerde autos heeft(hebben) ingebroken.

De autos stonden vooral geparkeerd in de straten aan beide zijden van de Veenestraat en de Dorpsstraat. De buit betrof voornamelijk achtergelaten navigatieapparatuur, zonnebrillen en autopapieren. In enkele gevallen bleek alleen de ruit te zijn vernield en werd er niets gestolen.

De politie verzoekt eventuele getuigen en/of personen die menen over relevante informatie te beschikken met betrekking tot deze auto-inbraken, contact op te nemen met de politie van Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844.

Daarnaast adviseert de politie met klem om geen waardevolle goederen in de auto achter te laten verzoekt zij de inwoners van Bunschoten-Spakenburg bij het waarnemen van verdachte situaties te bellen met het alarmnummer 112.