Deelgemeente Charlois Rotterdam


woensdag 27 oktober 2010

Grote schoonmaak in Heijplaat
Woensdag 20 oktober is fiks de bezem gehaald door de Heijsekade, Directeur De Gelderstraat, Karimunstraat en alle straten daartussenin. Dit deel van Heijplaat werd onder handen genomen door deelgemeente Rotterdam Charlois, samen met Woonbron, Antikraak bv, ASVZ, Roteb en Gemeentewerken, tijdens een grote schoonmaakactiedag. Deze partijen staken gezamenlijk de handen uit de mouwen om bladeren, takken, zwerfvuil, en hondenpoep op te ruimen. Ook zijn enkele tientallen tuinen onkruidvrij gemaakt en straten schoongeveegd en waar nodig losse stoeptegels recht gelegd en verzakkingen en gaten in straten en trottoirs gerepareerd. Voor het afvoeren van grof vuil stonden er twee vuilcontainers klaar. Buurtvereniging Heijplaat zorgde voor de broodnodige ondersteuning met koffie en een lekkere lunch

Wijkverpleegkundige: altijd in de buurt!
De wijkverpleegkundige is terug! Sinds begin dit jaar zijn zij onder de noemer "zichtbare wijkverpleegkundige schakels" aan het werk in Zuidwijk, Pendrecht, Tarwewijk, Carnisse met Zuidplein en Oud-Charlois. Wijkverpleegkundigen kunnen u helpen bij allerlei vragen op het gebied van gezondheid en zorg. Bijvoorbeeld vragen over medicijngebruik, wondbehandeling, zorg aan huis, beginnende dementie, eenzaamheid onder ouderen, maar ook bij voorlichting over een gezonde leefwijze en andere vragen over gezondheid. De wijkverpleegkundigen zijn zichtbaar in de wijk. Ziet u hen fietsen, benader hen dan gerust; zij luisteren ter plekke naar uw vraag of maken een afspraak en komen bij u langs. Zichtbare wijkverpleegkundige schakels is een project dat bedoeld is om de wijkverpleegkundige weer terug te brengen in uw buurt, zoals zij vroeger haar werk deed: direct bereikbaar en een verbindende schakel tussen hulpverleners in de wijk. Het project is een samenwerkingsverband tussen diverse gezondheidscentra en thuiszorgorganisaties in Rotterdam. De hulp van de wijkverpleegkundigen kost niets. Het project wordt tot 2012 gesubsidieerd. Wijkverpleegkundigen: Pendrecht: Adele Rezai: 06-10062633 Willy van der Westen: 06-10062871 Zuidwijk: Sarien Karreman: 06-51625017 Tarwewijk/Carnisse: Magriet van der Werf: 06-10064978 Finette van der Ploeg: 06-10070117 Johanneke van der Plaats: 06-10064317 Oud-Charlois: Betty van der Stam: 06-51627141 Daphne Vyent: 06-51624226

Medewerkers van deelgemeente Rotterdam Charlois, samen met Woonbron, Antikraak bv, ASVZ, Roteb en Gemeentewerken, namen tijdens een grote schoonmaakactiedag de Heijsekade, Directeur De Gelderstraat, Karimunstraat en alle straten daartussenin stevig onder handen. Zo werden enkele tientallen tuinen onkruidvrij gemaakt (foto Joop van der Hor)

Nieuwe avond over Dordtselaan
Maandagavond 1 november aanstaande is er voor bewoners en ondernemers op de Dordtselaan opnieuw een bijeenkomst, georganiseerd door deelgemeenten Feijenoord en Charlois. Het is een vervolg op de bewonersavond van 5 oktober jongstleden. Aan bod komen onder meer de actuele stand van zaken rond de veiligheid en wat er inmiddels gerealiseerd is naar aanleiding van de afspraken die op 5 oktober zijn gemaakt. Deelgemeenten Feijenoord en Charlois organiseerden de eerste avond naar aanleiding van vier incidenten in de omgeving. Op 5 oktober kwamen zij bijeen in de raadszaal van Feijenoord. Om de veiligheid verder te verbeteren, werden toen belangrijke afspraken gemaakt, onder meer rond preventief fouilleren, extra cameratoezicht en meer toezicht op en rond metrostation Maashaven. Ook bij deze nieuwe bijeenkomst zijn vertegenwoordigers van deelgemeente Feijenoord, deelgemeente Charlois, politie en stadsmariniers aanwezig. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in de raadszaal van deelgemeente Feijenoord, Maashaven Oostzijde 230. De inloop is vanaf 19.30 uur.

Meld u aan voor Verborgen Tuinen 2011!
Heeft u een fraaie "verborgen" tuin, die u één weekend per jaar wilt delen met bezoekers uit heel Rotterdam en omstreken? Meld u dan aan voor Verborgen Tuinen 2011! Volgend jaar valt Verborgen Tuinen op zaterdag 18 en zondag 19 juni. Er zijn al verschillende nieuwe spannende tuinen aangemeld voor opname in het programma van 2011, maar de organisatie zoekt nog meer nieuwe deelnemers, met name in Rotterdam-Zuid. Heeft u belangstelling om mee te doen of weet u iemand die een bijzondere tuin heeft, aarzel niet en stuur een e-mail aan info@ verborgentuinen.nl met naam, adres en telefoonnummer(s), een korte beschrijving van de tuin en enkele foto's, liefst uit de periode juni/juli. Verborgen Tuinen komt dan zo snel mogelijk kennismaken en kijken of de tuin in het programma van volgend jaar past.

Heeft u een `verborgen' tuin die u één weekend per jaar wilt delen met bezoekers? Meld u dan aan voor Verborgen Tuinen 2011! (foto: fotopersbureau Cor Vos)

"Muziek voor Sophia"
Onder het motto "Muziek voor Sophia" organiseert Tamboeren Trompetterkorps Euroband zondag 31 oktober 2010 een grote muziekmanifestatie. De opbrengst uit de entreegelden komt geheel ten goede aan het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Om 11.30 uur weerklinkt het startsein voor een middag vol muziek, dans, twirl, en zang. Zo kunt u genieten van diverse blaaskapellen, zangkoren, stagebands en dans-/twirlgroepen. De Euroband zelf neemt, als organisator van dit evenement, deel met alle vier haar onderdelen. Non-stop Het non-stopprogramma bestaat uit optredens van:onder meer: blaaskapel "De Flaterbende", showgroep Liberté, shantykoor Barend Fox, blaaskapel "Bloaspiepers", stageband K&G 3, blaaskapel "Horlepiepers", Euroband Show & Marching Band, stageband Eurokest, Euroband tijdens een optreden in het Zuiderpark. Euroband organiseert zondag 31 oktober een muziekbenefiet ten bate van Sophia Kinderziekenhuis (archieffoto) Jong Euroband, Popkoor XingRotterdam. Alle groepen werken belangeloos mee. Aan het einde van de middag vol muziek, dans en zang wordt bekendgemaakt hoeveel deze actie voor het Sophia Kinderziekenhuis heeft opgeleverd. De manifestatie wordt gehouden De Schalmei aan de Krabbendijkestraat 520 (tussen trein- en metroviaduct). Het programma duurt tot 18.30 uur. De entree voor deze muzikale middag bedraagt e 2,50. Kinderen t/m 10 jaar mogen gratis naar binnen.