Vlaamse Overheid

Alsembergsesteenweg (N231) in Sint-Pieters-Leeuw: start volgende fase

Kruispunt Bergensesteenweg (N6) en Alsembergsesteenweg (N231) in Sint-Pieters-Leeuw: start volgende fase

Persmededeling van de Vlaamse Regering

dinsdag 26 oktober 2010

Nu op het kruispunt van de Bergensesteenweg (N6) en de Alsembergsesteenweg (N231) de afbraakwerkzaamheden beëindigd zijn, kan de volgende fase van de herinrichting van het kruispunt starten. De nutsmaatschappijen zullen twee weken lang nog een aantal aanpassingen aan hun leidingen uitvoeren. Daartoe zal vanaf vrijdag (29 oktober) na de avondspits de Alsembergsesteenweg afgesloten worden voor het verkeer. Vanaf 15 november start de aannemer dan met de eigenlijke herinrichting van het kruispunt. Op de Bergensesteenweg zal er dan in iedere rijrichting slechts een in plaats van twee rijstroken beschikbaar zijn.

Planning

* 2 november tot en met 10 november: laatste ingrepen nutsmaatschappijen, vooral op de Alsembergsesteenweg zelf
* vanaf 15 november: start fase 3, de herinrichting van de oostelijke kant van de Bergensesteenweg, inclusief de aansluiting van de Alsembergsesteenweg

In fasen 4 en 5 wordt de westelijke kant van de Bergensesteenweg en het middeneiland van de rotonde aangelegd. De werkzaamheden zullen volgens de huidige planning in hun geheel duren tot in de zomer van 2011. Als het gedurende uitzonderlijk lange periodes regent, is het mogelijk dat de timing opschuift.

Omleidingen vanaf vrijdag 29 oktober tot het einde van de herinrichting Vanaf fase 2 zal de Alsembergsesteenweg bereikbaar zijn via de volgende twee omleidingen:
o vanuit Brussel, van op de N6: via Lot (Laaklinde, Stationsstraat, Jozef Huysmanslaan, Zennestraat, Beerselsestraat) en het op- en afrittencomplex Beersel (nr. 19) van de ring om Brussel (R0) o vanuit Halle, van op de N6: via Halle (N203a) en het op- en afrittencomplex Halle (nr. 21) van de ring om Brussel (R0)

Het doel van de werkzaamheden
De herinrichting van het kruispunt zal de verkeersveiligheid verbeteren en het verkeer vlotter doen verlopen. Niet alleen bovengronds, maar ook ondergronds zal het kruispunt en de onmiddellijke omgeving ervan er na de werkzaamheden compleet anders uitzien. Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd dat voortaan regenwater en afvalwater apart zal afvoeren.