Politie Rotterdam Rijnmond



Twee mannen aangehouden wegens handel in harddrugs

Datum publicatie: 25-10-2010 16:37

De politie heeft op maandag 18 oktober en woensdag 20 oktober twee mannen aangehouden die o.a. verdacht worden van handel in harddrugs.

Maandagochtend 18 oktober is een 20-jarige man aangehouden in een woning in Schiebroek. De man wordt verdacht van handel in harddrugs. Hij is voorgeleid aan de rc en in bewaring gesteld.

Een tweede verdachte, een 46-jarige Rotterdammer, is woensdagmiddag 20 oktober door de politie in België overgedragen aan de recherche van Rotterdam-West. De man is op 9 juni 2010 aangehouden door de Belgische politie, omdat hij 100 gram heroïne en 50 gram cocaïne bij zich had. De man wordt nader gehoord in verband met zijn mogelijke betrokkenheid bij meerdere drugszaken. Hij is vrijdag 22 oktober voorgeleid aan de rc en is ook in bewaring gesteld.

Beide mannen zijn als verdachten naar voren gekomen in een onderzoek eerder dit jaar naar drugsoverlast en -handel nabij het Burgemeester Meineszplein. In augustus en september dit jaar zijn al 10 verdachten aangehouden, hiervan zitten er nog 6 vast. Er zijn o.a. 2 hennepkwekerijen opgerold, een grote hoeveelheid hard- en softdrug in beslaggenomen en twee imitatie vuurwapens.

De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.