Gemeente Oldenzaal


80% plastic verpakkingsmateriaal hergebruikt

26 oktober 2010

In de media is vandaag negatief aandacht besteed aan het hergebruik van plastic verpakkingsmateriaal. Volgens de heer Sondag van de Van Gansewinkel groep wordt de helft van het inzamelde plastic in Duitsland verbrand. Het materiaal zou uit zoveel soorten bestaan, dat er niets meer van te maken is.

Twente Milieu levert het door haar in 10 Twentse gemeenten ingezamelde plastic verpakkingsmateriaal aan Nedvang. Zij dragen zorg voor een goede verwerking van het plastic. Nedvang verklaart naar aanleiding van het bericht in de media dat de informatie van Van Gansewinkel onjuist is. Jan Storm, directeur Nedvang: "Feit is dat 80% van het plastic verpakkingsafval afkomstig van
huishoudens een tweede leven krijgt. Dit cijfer is ontleend aan officiële opgaven van afvalverwerkers aan Nedvang. Deze opgaven worden geregeld gecontroleerd door de VROM inspectie."

Twente Milieu benadrukt dat het inzamelen van plastic belangrijk blijft. Er worden duizenden nieuwe producten gemaakt van dit plastic, zoals speeltoestellen, PET-flessen, bloempotten en fleecekleeding. We hoeven dan geen nieuw plastic te gebruiken. Weinig mensen weten dat plastic wordt gemaakt van aardolie. Wel weet men dat die aardolie schaars wordt en dat het gebruik ervan bijdraagt aan de opwarming van de aarde.

Dit bericht is opgesteld door Twente Milieu: Twente Milieu is een totaaldienstverlener op het gebied van afvalinzameling en het beheer van de openbare ruimte. In 1997 is het bedrijf opgericht, als een samensmelting van - inmiddels - zes gemeentelijke reinigingsdiensten: Almelo, Enschede, Hengelo, Hof van Twente, Losser en Oldenzaal. Twente Milieu verleent haar diensten aan deze gemeenten en aan bedrijven in de regio Twente. www.twentemilieu.nl