Nieuwe transportvoertuigen efficiënter dankzij biometrische sluis

26/10/2010 17:23

Creative Venue BV

G4S en Mercedes-Benz investeren in toekomstvast geldtransport

Utrecht, 26 oktober 2010 - G4S, marktleider op het gebied van waardetransport en beveiliging, stapt over op nieuwe multifunctionele transportvoertuigen. De nieuwe vrachtauto's zijn ontwikkeld in samenwerking met preferred suppliers Mercedes-Benz en de franse carrosserie bouwer Centigon. Dit geheel gebouwd volgens specificaties van G4S . Bijzonder is de flexibele indeling, waardoor de transportwagens zowel zijn in te zetten voor regulier geldtransport als voor ATM-servicing (onderhoud en vullen van geldautomaten). Dit levert een aanzienlijke efficiencywinst zonder aan veiligheid in te boeten. De eerste serie van 45 nieuwe Vario's werd afgelopen dinsdag officieel overgedragen aan Ab van Eck, operationeel directeur van G4S Cash Solutions.

G4S werkt al tien jaar samen met Mercedes-Benz. Op wens van het bedrijf ontwikkelde Mercedes een nieuw concept dat het mogelijk maakt geldwagens flexibel in te zetten. Tot voorheen was de indeling bepalend of een transport ingezet kon worden voor regulier geldvervoer of voor ATM-servicing.

De nieuwe auto's zijn voorzien van een flexibele indeling en hebben dus niet langer vaste kluisjes achterin. Ze beschikken bovendien over een unieke biometrische sluis waardoor de transporteurs de geldwagen kunnen verlaten. Dat betekent dat ook de reguliere transportteams ATM-servicingen kunnen gaan doen, wat op jaarbasis tot efficiencywinst leidt. Daarnaast brengt het de beveiliging van de auto op een exceptioneel hoog niveau. G4S wil met deze stap opnieuw haar innovatieve kracht op het gebied van waardetransport onderstrepen.

Mercedes-Benz leverde in de eerste serie 45 nieuwe Vario 7.5t voertuigen volgens het nieuwe concept. De auto's zijn alle links sturend en bepantserd. Hiervoor werkt Mercedes samen met de Franse carrosseriebouwer Centigon France. In totaal zijn er inmiddels 165 Mercedes-Benz bedrijfswagens in gebruik bij G4S.





http://www.g4s.nl