Gemeente Geldermalsen

Geldermalsen verkoopt vrije sector kavels in `De Plantage'

Twee informatieavonden in november.
De gemeente Geldermalsen verkoopt 21 vrije sector kavels in het eerste deelplan van het nieuwe woongebied 'De Plantage' bij Meteren. Centraal binnen deze verkoopactie staan twee grote informatieavonden op woensdag 24 en donderdag 25 november a.s. in het gemeentehuis in Geldermalsen.

Na jarenlange voorbereidingen, planologische procedures en intensief overleg met betrokken projectontwikkelaars is het nu dan eindelijk zover: de schop gaat in de grond in het nieuwe woongebied 'De Plantage' in Meteren. De aannemer is inmiddels gestart met het bouwrijp maken van het eerste deel van het plan. Het gaat dan om 'De Plantage Noordwest' waarin de komende jaren naast zo'n 360 woningen ook een Brede School en een kinderdagverblijf gerealiseerd zullen worden.

Het wordt een hele mooie gevarieerde wijk met allerlei soorten woningen in verschillende prijsklassen. Voor elk wat wils, ook voor diegenen die zelf hun droomhuis willen realiseren op een vrije sectorkavel. Aan de noordzijde van het plangebied heeft de gemeente Geldermalsen maar liefst 21 van dit soort kavels in de aanbieding.

Wat wel, wat niet

Ondanks dat particuliere bouwers en ontwikkelaars de nodige vrijheid krijgen bij het verwezenlijken van hun plannen gelden er natuurlijk enkele spelregels waaraan iedereen zich heeft te houden. Deze zijn te vinden in het bestemmingsplan 'De Plantage Noordwest' en in het Beeldregieplan 'De Plantage' . Beide documenten zijn te vinden op deze gemeentelijke site onder projecten > Meteren > Verkoop kavels De Plantage

Kavelpaspoort en verkoopinformatie

Het is voor belangstellenden voor een vrije sectorkavel niet altijd eenvoudig te doorgronden wat de regels vanuit het bestemmingsplan en het beeldregieplan precies voor 'hun' kavel betekenen. Vandaar dat de gemeente voor belangstellenden en aspirant kopers voor de verschillende soorten kavels een speciaal 'Kavelpaspoort' maakt. Dit paspoort bevat een heldere schets van de kavels en hun locatie in de wijk. Daarnaast wordt hierin informatie opgenomen over wat voor soort woningen er mogen worden gebouwd, welke materialen er mogen worden gebruikt, etc. etc. Een handige leidraad om een goede afweging te kunnen maken en wellicht straks, na een besluit tot aankoop, voor de architect. Los hiervan heeft de gemeente in een tweede brochure alle noodzakelijke verkoopinformatie op een overzichtelijke wijze gebundeld. De verkoopinformatie is al op de gemeentelijke website te vinden, het kavelpaspoort volgt hier medio november nog tijdig voor de twee informatieavonden.

Interesse?:

Tijdens informatieavonden over 'De Plantage' was er de afgelopen jaren steevast sprake van een grote publieke belangstelling. Begrijpelijk, want het is alweer enige tijd geleden dat in deze gemeente een nieuwe woonwijk tot ontwikkeling werd gebracht. Veel inwoners zijn op zoek naar een huis of vrije sectorkavel en vinden die het liefst in hun eigen gemeente. De gemeente verwacht opnieuw veel belangstelling en organiseert daarom twee informatieavonden. Beide avonden beginnen met een presentatie in de raadszaal, aanvang 20.00 uur. Daarna kan men zich bij verschillende informatiestands in de hal van het gemeentehuis verder laten informeren.


* Woensdag 24 november

* Donderdag 25 november

Belangstellenden kunnen zich voor het bijwonen van een avond aanmelden bij dhr. Henri Schaap van de sectie Grondzaken van de gemeente Geldermalsen, tel. 0345-586711, e-mail h.schaap@geldermalsen.nl Gewoon binnenlopen kan natuurlijk ook.

---

Openingstijden Klantencontactcentrum

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
e-mail: info@geldermalsen.nl
Fax: (0345) 573 258