Gemeente Oirschot

Gemeenteraad besluit op 26 oktober over begroting 2011

âOp weg naar een nieuwe balans voor Oirschotâ

Â

Elk jaar stelt de gemeente een begroting op. Hierin staan de plannen die burgemeester en wethouders hebben gemaakt voor volgend jaar. Ze vertellen hierin ook wat het uitvoeren van die plannen kost en hoe ze aan het geld daarvoor willen komen. Die plannen hebben vaak ook financiële gevolgen voor de jaren daarna. Dit brengen we allemaal in beeld via de begroting.

Â
Besluitvorming over de plannen

Op 26 oktober is er een besluitvormende raadsvergadering om de begroting 2011 vast te stellen. Deze vergadering begint om 18.00 uur in het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Â

Wanneer de begroting is vastgesteld is het niet zo dat alle plannen tot in detail vastliggen. Komend jaar werken en voeren we de projecten verder uit. Daarbij betrekken we voor zover mogelijk de mensen die direct met een plan te maken krijgen.

Â

Nadat de gemeenteraad de begroting heeft vastgesteld, verschijnt er in het Oirschots Weekjournaal een speciale begrotingspagina. Hierin gaan we dieper in op de plannen voor volgend jaar. Een van de belangrijkste zaken die het komend jaar op de agenda staan is het opstellen van een Toekomstvisie. In deze toekomstvisie, die naar verwachting in april 2011 door de raad wordt behandeld, willen we die keuzes maken die de gemeente Oirschot structureel gezond houden. Dit is in het belang van inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen waar we meer mee in gesprek willen gaan. Zo moet er meer evenwicht komen tussen de verantwoordelijkheden van de gemeente en die van inwoners.

Â
Begroting inzien?

De gemeentebegroting ligt tot en met 26 oktober ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis in Oirschot. Hij is, na vaststelling door de gemeenteraad, ook te vinden op de gemeentelijke website. Vanaf dat moment kunt U een papieren exemplaar van de begroting krijgen tegen betaling van de kosten.