Gemeente Nuenen


Zilveren onderscheiding voor Riënts Slippens

Op 25 oktober 2010 nam Riënts Slippens na ruim 27 jaar afscheid van het Oranje Comité Nuenen. Voor zijn totale verdiensten voor de Nuenense gemeenschap ontving hij in Café René uit handen van burgemeester Ligtvoet de zilveren gemeentelijke erepenning van Nuenen.

Â

Hij heeft verdiensten opgebouwd:

1983 â heden 27 jaar: Bestuurslid / Penningmeester / Marktmeester bij het Oranje Comité Nuenen. Organisator Koninginnedag / Oranjemarkt / Bevrijdingsherdenking.

1992 â heden 18 jaar: Vrijwilliger / Bestuurslid en hulp bij Vrijwilligerscentrale / Algemene Hulpdienst / Klussendienst KBO / Fonds Ouderenhulp.

1998 â heden 12 jaar: Bestuurslid o.a. burgerraadslid bij een Plaatselijke Politieke Partij De Combinatie en bezorger van het contactblad.

2000 â heden 10 jaar: Gastgezin voor Stg. Poolse Kinderen in Nuenen.

1962 â 2002 40 jaar: Bloeddonor bij het Rode Kruis.

Â

Uit bovenstaande vrijwilligersactiviteiten blijkt dat Riënts Slippens een zeer actieve vrijwilliger is binnen onze Nuenense gemeenschap. Voor zijn verdiensten mocht hij tijdens de lintjesregen in 2007 al een koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen.

Â

Het gemeentebestuur wil haar waardering voor zijn inzet voor de Nuenense gemeenschap overbrengen met de toekenning van de zilveren erepenning.

Â

Â