Woningcorporatie Ymere

Ymere neemt maatregelen vanwege crisis

26-10-2010

Aanpassing van de organisatie op aangescherpte profilering van de ontwikkelingsactiviteiten.

Nu de economische crisis langer aanhoudt dan aanvankelijk gedacht en de verkoop van de bestaande voorraad achterblijft , moet Ymere de organisatie hierop aanpassen. Deze organisatieaanpassing sluit aan op de aangescherpte profilering van de ontwikkelingsactiviteiten van Ymere als conceptueel sterke, binnenstedelijke ontwikkelaar.

Aangezien deze transformatie ook personele gevolgen heeft, staan wij in nauw overleg met onze ondernemingsraad en de vakbonden om dit proces op een zorgvuldige wijze vorm te geven. Het zal gaan om een afname van de personele bezetting voor de ontwikkelingsactivteiten met ongeveer 35 fte naar een omvang van omstreeks 125 fte.

De corporatiesector zit in zwaar weer als gevolg van de economische crisis en overheidmaatregelen als het inflatievolgend huurbeleid en de stagnatie op de woningmarkt. Ondanks de slechte economische situatie heeft Ymere in de afgelopen jaren grote ontwikkelprojecten gerealiseerd, dankzij haar stabiele financiële positie en de aanhoudende vraag vanuit de eigen portefeuille.

Ook na de reorganisatie blijft Ymere een toonaangevende ontwikkelaar in de regio Amsterdam, met een jaarproductie van circa 1.700 woningen. Hiermee behoort Ymere tot de top vijf van grootste ontwikkelaars van Nederland.